ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αντίλογος για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 27 Απρ 2013 23:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:55
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε», του Γιάννη Μουκίδη)
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση – συζήτηση που οργάνωσε η «Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» στο Δημαρχείο Ελασσόνας με θεματική την «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την υποχρηματοδότηση των σχολείων».
Πραγματικός «χείμαρρος» ο κ. Βασίλης Αλεξίου, επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ., αναφέρθηκε στο ζοφερό σκηνικό της εκπαίδευσης στη χώρα μας και ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα: «Η εκπαίδευση χρησιμοποιείται για τις όποιες αλλαγές. Είναι συσκευασμένη η γνώση που παράγεται. Όλα γίνονται μετρήσιμα, όλα υπολογίσιμα. Υπάρχει πλήρης απαξίωση των ανθρωπιστικών σπουδών, πλήρης...«ISOποίηση», πλήρης δυσφήμιση του ρόλου του δασκάλου, τεράστια απόπειρα δυσφήμισης. Ο όρος αξιολόγηση είναι πολύ δύσκολος όρος. Δεν είναι μακριά το Μεξικό, η Νιγηρία! Πλήρης έλεγχος του δασκάλου – κομπιούτερ, καθ’ υπόταξη των πάντων. Υπάρχει η θεοποίηση της τεχνολογίας. Η εκπαίδευση είναι το κατ’ εξοχήν μοντέλο της ταξικής πάλης...».
Ακολούθησε εισήγηση από τον κ. Γιώργο Γρόλλιο, πρόεδρο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., που αναφέρθηκε στο καίριο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Βλέποντας τις ιστορικές έρευνες για το όλο θέμα, παρατηρούμε πως υπάρχουν αρνητικές συνέπειες και συνέπειες που οδηγούν σε μια στρέβλωση της ίδιας της παιδείας. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οι 3 πυλώνες από τη δεκαετία του ‘80 κάνουν λόγο για μείωση δαπανών, για αξιολόγηση σχολείων, για γονεϊκή επιλογή. Οι έρευνες δείχνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα που μιλάνε για: μαγείρεμα εγγραφών με χυδαίες πρακτικές διαφήμισης των σχολείων(θεσμικός ρατσισμός ανάμεσα στα σχολεία), καννιβαλική λογική για εκπαίδευση, ακραίου τύπου τυποποίηση. Πραγματικός σκοπός της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι να συμβάλλει στις δημοσιονομικές μνημονιακές πολιτικές, δηλαδή απολύσεις εκπαιδευτικών! Δεν υπάρχει δυνατότητα δίκαιης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, Είναι ζήτημα το να μετρηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία με όρους. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι... προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου! Πρόκειται και για αξιολόγηση σχολικών μονάδων. Δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά η καταστροφή του σχολείου. Πρόκειται για ένα σύστημα ακραίας επιτήρησης, γραφειοκρατίας, τρομερό εμπόδιο στον αγώνα που κάνουν οι εκπαιδευτικοί για καλύτερο σχολείο...».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ευρεία ανταλλαγή απόψεων από το ακροατήριο.
Το «παρών» έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αντώνης Αδάμου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κ. Χαρίσης Γκουντούρας, ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας κ. Παπαδόπουλος, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύλλογοι γονέων – κηδεμόνων, κ.ά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass