Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τρελός» οδηγός σε τροχαίο με 46χρονο νεκρό στην Αιγάνη

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2013 21:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:09

 Τραγική ήταν η μοίρα για 46χρονο από τον Βρυότοπο του Αμπελώνα, ο οποίος κινούμενος κανονικά με το αυτοκίνητό του στην ΠΑΘΕ, «είδε» τον θάνατο να έρχεται πάνω του. Το προπορευόμενο αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς Λάρισα, έκανε ξαφνική αναστροφή με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση των δύο ΙΧ.. Το αυτοκίνητο, που έκανε τον θανατηφόρο ελιγμό, ήταν κλεμμένο και οδηγούσε 30χρονος αλλοδαπός. Στη συνέχεια  άρπαξε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.  Νεκρός ανασύρθηκε ο Αχιλλέας Αθ. Ουλάνης από τον Βρυότοπο, βαριά τραυματίστηκε ο 30χρονος οδηγός του κλεμμένου ΙΧΕ και ελαφρότερα ένα ακόμα άτομο 27 χρόνων. Το τροχαίο έγινε γύρω στις 2 το πρωί της Δευτέρας, στην αρχή της ΠΑΘΕ, στο τμήμα από Αιγάνη προς διόδια Πυργετού. Προκλήθηκε δε από την απερίσκεπτη ενέργεια  του 30χρονου οδηγού, που ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών, που πιθανώς τον ανέμεναν στο διόδια Πυργετού. Οι αστυνομικοί, με μπλόκα που στήθηκαν αμέσως σε όλη τη γύρω περιοχή, αναζητούσαν συνεπιβάτη ή συνεπιβάτες του 30χρονου, που κατόρθωσαν να βγουν από το όχημα και να χαθούν μέσα στο σκοτάδι.  Ο 30χρονος  νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΓΝ Λάρισας. Αναλυτικά:

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, από μπλόκο αστυνομικών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, στο ύψος των παλιών διοδίων Τεμπών, έγινε αντιληπτό  όχημα (χρώματος ασημί) κλεμμένο από την Αθήνα, στις 7 Μαΐου, να κινείται προς Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα και προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, όμως ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε και διέφυγε, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ίδιο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον παράδρομο της ΠΑΘΕ, από Πυργετό προς Αιγάνη. Μάλιστα,  οι επιβαίνοντες είχαν τοποθετήσει σε αυτό διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες αφαίρεσαν λίγο νωρίτερα από όχημα από την περιοχή Ομολίου- Στομίου.

Στη διασταύρωση της Αιγάνης, το αυτοκίνητο εισήλθε στην ΠΑΘΕ για Λάρισα, (σ. σ. Πρόκειται για το σημείο, που οι ερχόμενοι οδηγοί από Πλαταμώνα κτλ. κατεβαίνουν δεξιά στον παράδρομο προς Πυργετό) και στην 395 χ/θ της ΠΑΘΕ, όπου βρίσκεται χώρος στάθμευσης οχημάτων ενήργησε αναστροφή και κινήθηκε αντίθετα (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη).  Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουσθεί στην 397 χ/θ της ΠΑΘΕ μετωπικά με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα προς Λάρισα. Εκτός από τα θύματα, τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, αγνώστων στοιχείων που επέβαινε στο κλεμμένο όχημα, διέφυγε και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται οι έρευνες, για το όχημα και τον διαφεύγοντα τη σύλληψη συνεργό.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο τραγικός θάνατος του 46χρονου Αμπελωνίτη από τον Βρυότοπο Αχιλλέα Ουλάνη του Αθανασίου γέμισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Αμπελώνα. Ο Αχιλλέας Ουλάνης παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών από τις οποίες η μία φοιτήτρια και η δεύτερη μαθήτρια  ήταν ένας από τους νέους και δυναμικούς αγρότες με πολλές καλλιέργειες.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυοτόπου.

Ε. Ρ. -  Κ. ΤΣ.

Σχετικά Άρθρα