ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:12
 
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Η ημέρα αυτή αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής των νοσηλευτών σ΄ όλο τον κόσμο στο δύσκολο έργο που επιτελούν.
Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Υ. Φαρσάλων το μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Γιώργος Μπρισίμης ανέφερε ότι «Ο φετινός εορτασμός μας βρίσκει όλους μας αντιμέτωπους με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, συμπίπτει με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου που συνεχίζουν ακάθεκτα τη στοχοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών πολιτικών.
Οι επιπτώσεις στην υγεία - πρόνοια είναι δραματικές με υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση του ΕΣΥ - ΕΟΠΥΥ, η εξαγγελία 15.000 απολύσεων, η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα, είναι πολιτικές στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών δημιουργώντας τεράστια εμπόδια στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, σε εποχή οικονομικής κρίσης. Μέσα λοιπόν σ΄ αυτόν τον κυκεώνα της απειλητικής πολιτικής της κυβέρνησης για το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή άσκηση των καθηκόντων τους, οι νοσηλευτές καλούνται να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό, εφαρμόζοντας αναπτυξιακούς στόχους. Πόσο άραγε οξύμωρο ακούγεται σε όλους μας αυτό!
Η 12η Μαΐου έχασε πλέον το νόημα της γιορτής και της επετείου, αλλά είναι η ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους μας την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας να τους ενημερώσουμε για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ. Ο φετινός λοιπόν εορτασμός της ημέρας του Νοσηλευτή πρέπει να είναι μάχιμα αγωνιστικός και διεκδικητικός.
Για το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων διεκδικούμε:
- Αμεση δημιουργία σταθμού βάσης του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ.Φ.
- Αμεση πρόσληψη παιδιάτρου
- Αμεση επαναλειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο διευθυντής του Κ.Υ.Φ. κ. Δημήτρης Βουτσιλάς, ενώ ο κ. Γιώργος Μπρισίμης στο τέλος της εκδήλωσης πρόσφερε από ένα τριαντάφυλλο στις νοσηλεύτριες του Κ.Υ.Φ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass