Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέμπη: Ετοιμότητα για την αποτροπή πυρκαγιών

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2013 20:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:19

Σύσκεψη με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Μακρυχωρίου, του Δήμου Τεμπών με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου. Στη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.), συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών συμμετείχαν σε μια σύσκεψη όχι ρουτίνας, αλλά δουλειάς και κάθε υπηρεσία, μέσω των εκπροσώπων της έδειξε με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και παρεμβάσεις ότι είναι έτοιμες να αποτρέψουν κάθε κίνδυνο φωτιάς και πιθανόν επέκτασή της σε περιοχές του ιστορικού Δήμου Τεμπών με περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου Τεμπών πήραν μέρος ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Γρηγόρης Δήμου.

 Επίσης με βαρύνουσα σημασία πήραν μέρος ο αναπληρωτής διοικητής της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας αντιπύραρχος Ιωάννης Ράπτης, ο διοικητής του Α.Τ. περιφέρειας Λάρισας Καλαμπούκας Αχιλλέας, ο υποδιοικητής του 3ου πυροσβεστικού σταθμού πυραγός Παναγιώτης Κασκαμπάς, ο ταγματάρχης (Υ.Π) Κωνσταντίνος Τσιτσιβάς, αξιωματικός του 3ου Γραφείου 361 ΠΑΠ και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με αφορμή τη σύσκεψη, μετά το τέλος της, μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος τόνισε ότι ο Δήμος Τεμπών και φέτος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και διαφύλαξη της μοναδικής φυσικής κληρονομιάς του Δήμου. Με πρωτοβουλία του Δήμου Τεμπών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι από την πλευρά τους επίσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και ετοιμότητα ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και γενικότερα, να υπάρξει συντονισμός και εγρήγορση για την αποφυγή, αλλά και την άμεση αντιμετώπιση των όποιων τυχόν προβλημάτων προκύψουν.

Σχετικά Άρθρα