Ο δήμαρχος Αγιάς πρότεινε λύση για φθηνότερο νερό

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2013 19:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:22
 

Πρόταση για μείωση του κόστους των λογαριασμών νερού, έκανε ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, σε εκπροσώπους της «Κίνησης πολιτών Φθηνό Νερό» Δήμου Αγιάς, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, πρόσφατα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της η «Κίνηση πολιτών Φθηνό Νερό», αναφέρονται τα εξής: «Την Τρίτη 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα, της Κίνησης Φθηνό Νερό, με τον δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα. Η Κίνησή μας αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόσκληση και να συμμετέχει σε αυτή τη συνάντηση, με σκοπό να λάβει επιτέλους μια συγκεκριμένη πρόταση για την τιμή του νερού (γιατί μια τέτοια πρόταση μείωσης του νερού δεν μας είχε γίνει ως τώρα, παρότι το απαιτούσαμε και στα δυο δημοτικά συμβούλια όπου παρευρεθήκαμε, μαζί με πλήθος κόσμου).

Η πρόταση λοιπόν που λάβαμε είναι η εξής:

-Έκδοση εκκαθαριστικών λογαριασμών ανά τρίμηνο, (με δέσμευση για σωστές μετρήσεις).

-Αύξηση του ορίου της πρώτης κλίμακας κυβικών από 75 ανά τρίμηνο που ίσχυε έως σήμερα στα 100 κυβικά ανά τρίμηνο.

-Απορρόφηση μέρους του ειδικού τέλους 80% μέσα από τη μείωση της τιμής του κυβικού στην πρώτη και στη δεύτερη κλίμακα.

Λάβαμε τη δέσμευση του Δημάρχου ότι η αναπροσαρμογή θα υλοποιηθεί στον μεθεπόμενο λογαριασμό (δηλαδή στη μέτρηση του Αυγούστου).  Η Επιτροπή Αγώνα της Κίνησης που παρευρέθηκε και άκουσε την εν λόγω πρόταση, ούτε συμφώνησε, ούτε διαφώνησε. Εξάλλου είχε ως μόνη δικαιοδοσία να ακούσει τις προτάσεις της δημοτικής αρχής και να τις δημοσιοποιήσει στους δημότες, ώστε ο κόσμος να λάβει την τελική απόφαση.

Εμείς ως Επιτροπή Αγώνα της Κίνησης για Φθηνό Νερό, μπορούμε μόνο να μιλήσουμε για μια πρώτη νίκη του κινήματος, που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο λαός μέσα από την κινητοποίησή του και την αντίστασή του σε κάθε είδους αδικία, μπορεί να πετύχει πολλά. Κανένας αγώνας δεν πήγε ποτέ χαμένος. Διεκδικούμε το ανθρώπινο δικαίωμα στην παροχή ασφαλούς, καθαρού και οικονομικά προσιτού πόσιμου νερού. Παραμένουμε ενεργοί και εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, το νερό».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass