Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ

Ούτε πόλεμο να ’χαμε!

* Παρεμβάσεις ζητούν στο Ομορφοχώρι πριν αρχίσει η καλοκαιρινή κίνηση προς τα παράλια

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 23:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:27
 Ούτε στους πολέμους του 1940- 1949, δεν είχαμε τόσα θύματα στο Ομορφοχώρι, όσα από τα τροχαία δυστυχήματα! Αυτή είναι η άποψη της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της περιοχής, που ζητούν παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής Κιλελέρ, σε σειρά προτάσεων που συζήτησαν το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία και του δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσας. Όλα τα ζητήματα τα εξετάζουμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, χρειάζονται μελέτες και με χρηματοδότηση των παρεμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ», υπογράμμισε στους συγκεντρωμένους ο δήμαρχος κ. Ρίζος Κομήτσας. Οι φορείς τόνισαν, ότι αν χρειαστεί, θα προχωρήσουν και σε δυναμικές ενέργειες.
Συζήτηση, όμως έγινε και για ένα ακόμα βασικό θέμα, τα γενικότερα ζητήματα υγείας των κατοίκων, αλλά και ευρύτερα, την κατάσταση στον τομέα της υγείας, στον νομό και τη χώρα. Η σύσκεψη των φορέων, σε καφενείο στην πλατεία του Ομορφοχωρίου, οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΔΣ του ΚΑΠΗ Ομορφοχωρίου και στο δήμαρχο Κιλελέρ επιδόθηκε γραπτό υπόμνημα, που περιγράφει την κατάσταση με τα τροχαία. Σε αυτό αναφέρονται: «Στο Ομορφοχώρι χύθηκε πολύ αίμα στην άσφαλτο από τροχαία ατυχήματα. Στον περιφερειακό δρόμο που συνδέει τον δρόμο Συκουρίου-Αγιάς ο οποίος περνάει μέσα από το χωριό έγιναν πέντε θανατηφόρα ατυχήματα καθώς και πολύ τραυματισμοί, οι οποίοι άφησαν κάποιους ανάπηρους και υλικές ζημιές. Επίσης και μέσα στο χωριό τη 12η Φεβρουαρίου 2013 χάθηκε ένας 26χρονος νέος. Αν κάνουμε έναν απολογισμό, το Ομορφοχώρι πλήρωσε πολύ βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Τόσα θύματα δεν είχαμε ούτε στον πόλεμο του 1940 και μετά στον εμφύλιο. Επειδή το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, πήραμε την απόφαση να καλέσουμε σύσκεψη των φορέων του χωριού μας. Ενημερωθήκαμε και για τις ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου και την απόφαση που πήρε στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Δεν διαφωνούμε με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ομορφοχωρίου, αλλά πιστεύουμε ότι και αυτή η σύσκεψη θα συμβάλει και θα βοηθήσει στη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Λόγω του καλοκαιριού και της κίνησης για να αποφύγουμε και άλλα δυσάρεστα ατυχήματα, κάνουμε κάποιες προτάσεις:
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Από τον περιφερειακό δρόμο που διασχίζει το χωριό να μην περνούν φορτηγά, αυτοκίνητα. Για την κυκλοφορία των φορτηγών υπάρχει κατά μήκος του δρόμου Συκουρίου η ανατολική παράκαμψη της Π.Α.Θ.Ε. που συνδέεται με τον δρόμο Συκουρίου- Αγιάς- Βόλου. Από τους κεντρικούς δρόμους εντός του χωριού να μην περνούν φορτηγά, παρά μόνο από τους περιφερειακούς. Μόνο σε περίπτωση φορτοεκφόρτωσης, να περνούν μέσα από χωριό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν τα ατυχήματα και η καταστροφή της ασφάλτου. Να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης προτεραιότητας. Παλαιότερα υπήρχαν, αλλά αφαιρέθηκαν ή μετατοπίστηκαν. Τα κιγκλιδώματα-κάγκελα στις γέφυρες των αγροτικών δρόμων έχουν καταστραφεί ή αφαιρεθεί και προτείνεται η αντικατάστασή τους. Στην ανατολική παράκαμψη Π.Α.Θ.Ε., ο περιφερειακός αριστερά που οδηγεί στον κόμβο Συκουρίου κοντά στην Λαχαναγορά, είναι τυφλός και δεν υπάρχει κάποιο σήμα να προειδοποιεί τους οδηγούς. Προτείνουμε να γίνει διάνοιξη, υπάρχει απαλλοτρίωση.
Πιστεύουμε, ότι θα υλοποιηθεί η πρότασή μας σύντομα, για να μην έχουμε και άλλα δυσάρεστα. Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο. Αν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε και σε δυναμικές ενέργειες».
Στη συζήτηση που έγινε ο δήμαρχος κ. Ρ. Κομήτσας, σημείωσε ότι η επίλυση των ζητημάτων, άπτεται οικονομικών ζητημάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ακόμα και η κατασκευή- εγκατάσταση μιας πινακίδας, κοστίζει 70 ευρώ. Από πλευράς φορέων, τονίστηκε ότι έτσι οι λύσεις θα είναι χρονοβόρες και αν χρειαστεί θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Το καλοκαίρι ήρθε και η κίνηση θα αυξηθεί απότομα, λόγω μετακινήσεων προς τα παράλια του ν. Λάρισας.
Η ΥΓΕΙΑ
Για τα ζητήματα της υγείας, από τους συγκεντρωμένους, υπογραμμίστηκε οτι τα ζητήματα ασφάλισης και υγείας υποβαθμίζοντας συνεχώς. Οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους, τα νοσοκομεία δεν έχουν υλικά, η επιτροπή ΚΕΠΑ για τις αναπηρικές συντάξεις έχει ενάμιση χρόνο να συνέλθει και οι ανάπηροι δεν μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια.
Στη συνάντηση στο Ομορφοχώρι, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Παύλος Πούλιος, που είχε και την πρωτοβουλία της συζήτησης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Γ. Μαξιμιάδης, ο πρόεδρος του ΤΕΒ Πηνειού κ. Γ. Λαδόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα