ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ

Ξεκινά ο Βιολογικός Αργυροπουλίου

* Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2013 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:30
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Kώστα Τσόλα
Υπεγράφη χθες από τον δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Νίκο Μαλάκο, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Αργυροπουλίου.
Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την κωμόπολη το οποίο ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση και του δικτύου αποχέτευσης θα δώσουν στο Αργυροπούλι την εικόνα ενός σύγχρονου οικισμού, συμβάλλοντας παράλληλα στην καθαριότητα και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκουν.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 980.000 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ 23%). Ανάδοχος του έργου είναι η ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ και θα παραδοθεί σε 18 μήνες.
Το προτεινόμενο σύστημα είναι τριτοβάθμιας επεξεργασίας με τεχνητούς υγρότοπους. Η εγκατάσταση επεξεργασίας εγκαθίσταται σε δημοτικό οικόπεδο περίπου 18 στρεμμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ είναι μια δυναμικά εξελισσόμενη εταιρία με παρουσία στον χώρο των δημόσιων και ιδιωτικών έργων από το 1990. Κατέχει γενικό εργοληπτικό πτυχίος 4ης τάξης, είναι πιστοποιημένη σε ISO 9001, 1801, 14001, SA 8000 και τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στην κατασκευή έργων προστασίας και ανάδειξης περιβάλλοντος.
Στην εμπειρία της συγκαταλέγονται και προστίθενται συνέχεια έργα αποχετεύσεων, κατασκευής βιολογικών κατασκευών, υδεύσεων κ.λπ. Επίσης εδώ και πέντε χρόνια εισήλθε δυναμικά στον τομέα της διαχείρισης και αξιοποίησης στερεών και υγρών αποβλήτων με κυριότερη δραστηριότητα την αξιοποίηση της λυματολάσπης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. (Ταμείο Συνοχής και Εθνικοί Πόροι) σε ποσοστό 95% και η ιδία συμμετοχή της ΔΕΥΑΤ είναι 5%.
Μιλώντας στην «Ε» για το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Αργυροπουλίου, μαζί με το έργο της αποχέτευσης ο δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος είπε τα εξής: «Η σημερινή δημοτική αρχή Τυρνάβου από τα πρώτα της κιόλας βήματα έδειξε την κατεύθυνση της πολιτικής της, η οποία έχει ως κύριο γνώμονα την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, κυρίως αυτών των τοπικών κοινοτήτων, ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στα δύο αστικά κέντρα του Δήμου και στα τοπικά διαμερίσματα, τον σεβασμό στο περιβάλλον και στον πλούσιο υπόγειο υδροφορέα της περιοχής «Μάτι Αργυροπουλίου», αλλά κυρίως την τόλμη της σε μεγάλα έργα – σταθμούς, όπως η αποχέτευση και ο Βιολογικός Καθαρισμός, που θα αλλάξουν τον ρου της ποιοτικής καθημερινότητας των δημοτών στο Αργυροπούλι».
Στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης με τον δήμαρχο Τυρνάβου και τον εκπρόσωπο της εταιρίας κ. Γιάννη Τόλιο, παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Φίλιππος Αβρανάς, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Στέργιος Τζιτζιόβας, οι αντιδήμαρχοι Τυρνάβου κ. Βασίλης Νταβαρούκας, Βαγγέλης Μουσιάρης Λάμπρος Βλιώρας, Ντίνος Κέντρας και πρώην αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Σερλέτης και ο τοπικός σύμβουλος Αργυροπουλίου κ. Γιώργος Σκούπρας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass