Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑRΤΕ TV

Επίσκεψη σε φαρσαλινό τυροκομείο

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2013 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:37
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Συνεργείο της ταξιδιωτικής εκπομπής του γαλλογερμανικού καναλιού ΑRΤΕ TV το οποίο διακρίνεται για την προώθηση του πολιτισμού και των Τεχνών και εκπέμπει σε 60 χώρες του κόσμου βρέθηκε πριν λίγες μέρες στα Φάρσαλα, με σκοπό την καταγραφή και την παρουσίαση εθίμων και γεύσεων των Φαρσάλων. Η εκπομπή «Live and cooking» με σκηνοθέτη και παρουσιαστή τον Claus Wischmann ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την τοπική ιστορία, τη δημιουργία παραδοσιακών εδεσμάτων, αλλά και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.
Οι συντελεστές της εκπομπής επισκέπτονται επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς αλλά και παραγωγούς αγροτικών προϊότυροκομείο των Αφών Ζαχαρή στα Φάρσαλα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δημιουργία διαφόρων ειδών τυριών που παράγονται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα όπως της φέτας, αλλά και τη δημιουργία του πρόβειου γιαουρτιού.
Οι συντελεστές της παραγωγής ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου και φεύγοντας τους ευχαρίστησαν για τις χρήσιμες πληροφορίες που τους έδωσαν.

Σχετικά Άρθρα