ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ανασκαφές στο Κάστρο της Καλλιθέας Φαρσάλων

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2013 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:39
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες οι ανασκαφικές εργασίες στον ελληνικό τομέα έρευνας της Ακρόπολης της Καλλιθέας (αρχαίο Πεύμα) παρουσία της διευθύντριας της ανασκαφής κ. Σοφίας Καραπάνου, αρχαιολόγου της ΙΕ’ ΕΠΚΑ και της κ. Βάσως Νούλα, αρχαιολόγου και συνεργάτιδας του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου.
Η καναδική αποστολή για ακόμη μια χρονιά, με επικεφαλής την δρ. Margriet Hangsma συνδιευθύντριας της ανασκαφής έφθασε στο Ναρθάκι και άρχισε τις έρευνές της από τις 28 Μαΐου 2013.
Ο Δήμος Φαρσάλων για πρώτη φορά φέτος παρέχει εκτός από τη φιλοξενία της καναδικής αρχαιολογικής αποστολής στο Ναρθάκι, επιστημονικό και εργατικό προσωπικό για την ενίσχυση και την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών στην Ακρόπολη της Καλλιθέας. Το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος Φαρσάλων θα απασχοληθεί στον Ελληνικό τομέα έρευνας της Ακρόπολης, ανασκάπτοντας το εσωτερικό μιας στοάς.
Η συνεργασία του Δήμου Φαρσάλων και της αρχαιολογικής ομάδας του Κάστρου της Καλλιθέας είναι ιδιαίτερα στενή, εκφράζοντας έμπρακτα το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου, για τα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συνεργασία αυτή θα κορυφωθεί φέτος με την αρχαιολογική έκθεση που καταγράφει την πορεία των ερευνών στην Καλλιθέα και η οποία θα στεγαστεί μόνιμα στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης των Φαρσάλων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass