ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η κοινωνία ενεργοποιείται στη φιλανθρωπία

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2013 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
Της Λένας Κισσάβου
Ενώ η κοινωνία εκπέμπει S.O.S., με ανοιχτές τις πληγές της ανεργίας, και της φτώχειας και το κράτος αδυνατεί να τις κλείσει, διαπιστώνεται να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ομάδες πολιτών να αναλαμβάνουν εθελοντική δράση, αν όχι για να κλείσουν πληγές, τουλάχιστον να τις βοηθήσουν να... μην πονάνε τόσο!
Καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται, καθώς οι άποροι και οι οικονομικά αδύνατοι πληθαίνουν και όλο και πιο πολλές οικογένειες βιώνουν τραγικές καταστάσεις επιβίωσης στην καθημερινότητά τους, αδυνατώντας να βρουν τα προς το ζην για να θρέψουν τα παιδιά τους, μια ομάδα γυναικών της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, αποφάσισε να ενεργοποιήσει την κοινωνία να σκύψει πάνω σε αυτά τα προβλήματα των συμπολιτών τους και να αναλάβει δράση βοήθειας, προς αυτούς του ανθρώπους.
Τόσο στη Νίκαια, όσο και σε άλλες δημοτικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ, (όπως βέβαια και στις περισσότερες ελληνικές κοινωνίες πόλεων και χωριών σήμερα), υπάρχουν οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, που έχουν ανάγκη στήριξης και χρειάζονται βοήθεια για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης.
Το πρόβλημά τους, που είναι κρυμμένο πίσω από τις πόρτες του σπιτιού του καθένα, «τολμά» να προσεγγίσει με ευαισθησία και αγάπη, η εν λόγω ομάδα των γυναικών, που αποφάσισαν καταρχήν να συγκροτήσουν ένα σύλλογο ώστε να δράσουν οργανωμένα προς την κατεύθυνση που χάραξαν.
Έτσι λοιπόν μετά από συζητήσεις τους, για τη δυνατότητα να στηθεί ένας μηχανισμός βοήθειας προς τους συμπολίτες τους, κατέληξαν στη δημιουργία του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Δήμου Κιλελέρ «Η ΑΓΑΠΗ», όπου κλήθηκαν να γίνουν μέλη του όσες δημότισσες και δημότες επιθυμηθούν να δραστηριοποιηθούν στην προσπάθεια του Συλλόγου για ηθική, κοινωνική, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη των απόρων ατόμων της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ.
Σύμφωνα με τα όσα στοχεύουν, θα δραστηριοποιηθούν με βάση τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία, με σκοπό την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων, στο πνεύμα της ισότητας και του αλληλοσεβασμού.
Βασικός σκοπός είναι η ηθική, κοινωνική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη απόρων ατόμων του Δήμου Κιλελέρ, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας, με την παροχή σίτισης και κάθε είδους βοήθειας που είναι απαραίτητη. Επίσης προβλέπεται παράλληλα, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άποροι συνάνθρωποί μας.
Αυτή την περίοδο, κάνουν τα πρώτα βήματα οργάνωσης της δράσης τους, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φανή Καντώνια, θα είναι η συγκέντρωση στοιχείων και καταγραφή των ατόμων του Δήμου που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας, ενώ θα ακολουθήσει, σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολείων του Δήμου, συνεργασία για ψυχολογική στήριξη των μαθητών που έχουν ανάγκη, (π.χ. λόγω ανεργίας των γονιών τους κ.α.).
Να σημειωθεί ότι στο πλευρό τους τάσσεται και ο δήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος δεσμεύθηκε να παραχωρήσει χώρο του δήμου, για στεγάσει τη δράση της, η «Αγάπη».
Όσοι επιθυμούν επίσης να υποστηρίξουν αυτή τη σημαντική αποστολή, μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φανή Καντώνια στο τηλέφωνο: 6948-800.802 και με τη γραμματέα κ. Χαρίκλεια Μακρυγιάννη στο τηλέφωνο: 6973-368.403.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass