ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ

Αρκούδες στην περιοχή Αγιάς!

* Επώνυμες καταγγελίες για θανάτους ζώων και ζημιές σε εγκαταστάσεις

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 22:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:45
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε», του Νίκου Γουργιώτη)
Αρκούδες στην περιοχή της Αγιάς; Κι όμως, την εμφάνισή τους επιβεβαιώνουν κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μεταξύ Αγιάς και Μεγαλοβρύσου, αλλά και αγρότης της περιοχής Αετολόφου.
Για τον Αετόλοφο διαπιστώθηκαν πατημασιές σε κτήμα έξω από το χωριό προ εικοσαημέρου σχεδόν, μάλιστα έχουν φωτογραφηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, ενώ από δύο κτηνοτρόφους που έχουν τα ζώα τους σε πλαγιά του Κισσάβου, μεταξύ της Αγιάς και του Μεγαλοβρύσου, έχουν γίνει καταγγελίες πως κατασπάραξαν γίδια και έκαναν ζημιές στις εγκαταστάσεις που διατηρούν.
Ο ένας εκ των δύο, μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνος Μαχμουντές με δηλώσεις του στην «Ε» υποστηρίζει – παραθέτοντας ταυτόχρονα και φωτογραφικό υλικό – πως 16 γίδια (!) θανατώθηκαν από τρεις αρκούδες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει γκρέμισαν και τη συρμάτινη περίφραξη όπου αυτά μαζί με άλλα φυλάσσονταν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, περί της 1:30 τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη άκουσαν αυτός και τα μέλη της οικογένειάς του τα κουδούνια που είναι κρεμασμένα στους λαιμούς των ζώων να χτυπούν έντονα. Πηγαίνοντας σ’ αυτά είδαν τις αρκούδες να απομακρύνονται και διαπίστωσαν έντρομοι το κακό που είχαν προλάβει να κάνουν. Το πρωί της Πέμπτης είδαν και πατημασιές, τις οποίες επιβεβαιώνει – με κάθε επιφύλαξη πάντα – και ο δασάρχης Αγιάς κ. Αστέριος Γκάτσικος, οποίος σύμφωνα με δήλωσή του πήγε μετά από την καταγγελία του συμβάντος μαζί με υπαλλήλους του Δασαρχείου στην εν λόγω περιοχή.
Ο κ. Μαχμουντές, αξίζει να σημειωθεί, πως μιλάει για δύο μεγάλες αρκούδες και μια μικρή, οι οποίες έκαναν ζημιές και σε μαντρί συναδέλφου του από το Μεγαλόβρυσο. Στον ΕΛΓΑ έχει γίνει, όπως λέει αναγγελία ζημιάς του ζωικού κεφαλαίου και αναμένει τους κτηνιάτρους της υπηρεσίας, ενώ με έμφαση υπογραμμίζει πως ενημέρωσε και τον Αρκτούρο, αλλά, δυστυχώς, δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε. Για το θέμα, επίσης, επισημαίνει πως έχει ενημερωθεί και το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς.
Το ζήτημα σίγουρα χρήζει διερεύνησης. Στον Κίσσαβο και το Μαυροβούνι δεν έχουν αναφερθεί ξανά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, περιστατικά με αρκούδες και πολλοί αναρωτιούνται πώς αυτά τα ζώα βρέθηκαν σ’ αυτά τα μέρη. Πρέπει εδώ να αναφέρουμε πως ανάλογες καταγγελίες έγιναν και πριν λίγο καιρό, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον ΕΛΓΑ, και στην περιοχή Συκής του Πηλίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass