ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΝΕΒΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πήγαν για μέταλλα στην παλιά γέφυρα ΟΣΕ στα Τέμπη

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2013 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:50
 Άγνωστοι επιχείρησαν χθες το απόγευμα να κόψουν καλώδια και μέταλλα από την παλιά ιστορική σιδηροδρομική γέφυρα του ΟΣΕ στα Τέμπη. Η ενέργειά τους έγινε αντιληπτή από μέλη του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Λάρισας και από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Πολυμέρου ενημερώθηκε η αστυνομία, αλλά και ο ΟΣΕ. Περιπολικό πήγε στην περιοχή, αλλά οι δράστες ήδη είχαν αποχωρήσει. Στη γέφυρα θα κάνει επιθεώρηση κλιμάκιο του ΟΣΕ, για να διαπιστώσει τις ζημιές που έγιναν.
Σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα του ΟΣΕ, η παλαιά γέφυρα του Πηνειού ποταμού (Χ.Θ. 377,783 έως Χ.Θ. 377,903 – υψόμετρο 27,00 μ.), είναι σχεδόν παράλληλη προς τη νέα. Πρόκειται για γέφυρα συνεχή, μεταλλική, δικτυωτή, με τρία ανοίγματα 36,2 μ. – 48,3 μ. – 36,2 μ. με γραμμή στην κάτω διάβαση. Στηρίζεται σε δύο λιθόκτιστα ακρόβαθρα και δύο μεσόβαθρα, επίσης λιθόκτιστα. Έχει ολικό μήκος 120 μ. και η απόσταση των ζευκτών από τη μέση στάθμη του νερού είναι 8 μ. Η γέφυρα αποτελεί μνημείο της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας, στις άκρες της υπάρχουν κτίρια της φρουράς και πολυβολεία από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές και είναι το σημείο εισόδου στην κοιλάδα, όπου έγιναν τα ιστορικά σαμποτάζ κατά των γερμανικών αμαξοστοιχιών, από το μηχανικό Ολύμπου του ΕΛΑΣ.
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass