ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΜΑΛΑΚΟ

Σημαντικά έργα ανάπλασης στον οικισμό των Ρομά Τυρνάβου

* ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΥΨΟΥΣ 790.000 ΕΥΡΩ * ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:56
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Στην κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής στον οικισμό των ΡΟΜΑ στον Τύρναβο ξεκινά ο Δήμος Τυρνάβου, με τίτλο: «Έργα αναβάθμισης οικισμού Τσιγγάνων Τυρνάβου» σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση της υποδομής τμημάτων υφιστάμενων δημοτικών οδών συνολικού μήκους 2.460 μέτρων, τον ηλεκτροφωτισμό δρόμων μήκους 950 μ. καθώς και τη δημιουργία χώρου πρασίνου στον οικισμό τσιγγάνων του Δήμου Τυρνάβου.
Χθες υπογράφηκε η σύμβαση του έργου το οποίο είναι προϋπολογισμού 790.000 ευρώ με τον ΦΠΑ. Θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία ΔΟΜΗ ΕΠΕ – Γιαννούκας Ηλίας και ΣΙΑ Ε.Ε. με έκπτωση 51%. Η ολοκλήρωσή του θα γίνει σε έξι μήνες.
 Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν χωρίζονται σε τέσσερις τομείς. Αναλυτικότερα
 ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΑΣ:
Θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές για την τοποθέτηση κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων και διαδρόμων. Θα γίνει η κατασκευή των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του συγκεκριμένου δρόμου.
Θα γίνει το φρεζάρισμα του ασφαλτικού σκυροδέματος του σημερινού δρόμου συνολικού μήκους 1.650 μέτρων. Θα διαστρωθούν με 3Α πάχους 10 εκατοστών υπάρχοντες δρόμοι συνολικού μήκους 810 μέτρων. Στη συνέχεια θα ασφαλτοστρωθούν στη συνέχεια οι δρόμοι συνολικού μήκους 2.460 μέτρων εντός του οικισμού τσιγγάνων του Δήμου Τυρνάβου. Τέλος, θα γίνει η απαιτούμενη διαγράμμιση και σήμανση των δρόμων.
 ΕΡΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
Σε μήκος δρόμου ενός χιλιομέτρου θα τοποθετηθούν 34 ιστοί ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα ώστε να είναι ασφαλέστερη η κυκλοφορία.
Θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές για την τοποθέτηση των καλωδίων, φρεατίων, ιστών και οι απαιτούμενες σκυροδετήσεις.
Θα τοποθετηθούν τα πίλαρ ηλεκτροδότησης. Και θα γίνει η τοποθέτηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού και των φωτιστικών σωμάτων.
ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ
Θα κατασκευασθεί πέτρινη βρύση. Θα τοποθετηθούν όργανα παιδικής χαράς, καθώς επίσης παγκάκια, τραπεζόπαγκοι, ψησταριές και ξύλινη πέργκολα.
 ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Θα γίνει ο καθαρισμός του χώρου πρασίνου εμβαδού 5 στρεμμάτων περίπου.
Θα γίνει η επίχωση του χώρου με κηπαίο χώμα, τοποθέτηση του αρδευτικού συστήματος του χώρου πρασίνου, η σπορά του γκαζόν και φύτευση θάμνων και δένδρων.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass