Παραδόθηκε κτίριο για τη στέγαση της νέας βιβλιοθήκης στο Συκούριο

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 19:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:57

Παραδόθηκε προς χρήση το νέο κτίριο οπού πρόκειται να στεγαστεί η νέα βιβλιοθήκη του Συκουρίου. Τον χώρο επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιάννης Οικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες, όπου πραγματοποιήθηκε και η διοικητική παραλαβή του κτιρίου.

             Το έργο «Αποκατάσταση υπάρχοντος κτιρίου, ιδιοκτησίας Δήμου Τεμπών, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Δ.Δ. Συκουρίου για τη δημιουργία βιβλιοθήκης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» είναι προϋπολογισμού 945.870,00 ευρώ και το ποσό της σύμβασης 385.422,60 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων μέσω προγραμματικής σύμβασης. Το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. έργο αφορά στην αποκατάσταση πέτρινου κτιρίου, προϋφιστάμενου του 1955, το οποίο χρησιμοποιείται ως πνευματικό κέντρο και έδρα του Μορφωτικού – Εκπολιτιστικού συλλόγου περιοχής Συκουρίου, με σκοπό τη δημιουργία βιβλιοθήκης. Με την ολοκλήρωση της πράξης παραδίδεται ένα σύγχρονο και ελκυστικό για τους δημότες – και ιδιαίτερα για τους νέους – κτίριο (βιβλιοθήκη - πολιτιστικό κέντρο), ικανό τόσο να στεγάσει τις υπάρχουσες συλλογές βιβλίων και παραδοσιακών στολών, όσο και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις πολιτιστικού και άλλου ενδιαφέροντος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για έναν χώρο απαραίτητο για τον πολιτισμό και τη διαφύλαξη του έργου και της δραστηριότητας των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Με το νέο κτίριο δημιουργείται ένας χώρος ελκυστικός για όλους, που θα έχει πολλαπλές χρήσεις και πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. Η αιρετή Περιφέρεια στηρίζει τον πολιτισμό και κάθε δράση που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Μέσω των έργων του ΕΣΠΑ διαχέουμε κοινοτικά κονδύλια στην τοπική οικονομία και κοινωνία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και της συνέργειας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Τεμπών και Δήμου Λαρισαίων, δίνοντας το μήνυμα της αποτελεσματικότητας του συνεργατισμού».

Η κ. Ρένα Καραλαριώτου υπογράμμισε: «Ένας αξιόλογος χώρος πολιτισμού ολοκληρώθηκε. Ένας χώρος αντάξιος της ιστορίας του Συκουρίου. Είμαι σίγουρη ότι θα αξιοποιηθεί από τις τοπικές αρχές και τους συλλόγους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να καταστεί «κοιτίδα» πολιτισμού. Με τις δραστηριότητες που θα φιλοξενήσει, θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Συκουρίου και θα αποτελέσει ένα σύγχρονο και καλαίσθητο χώρο έκφρασης των πολιτιστικών ανησυχιών των δημοτών - και όχι μόνο. Ο τομέας του πολιτισμού είναι αυτός που μπορεί και πρέπει να καταστεί δύναμη ανάπτυξης κι εξόδου από την πολύπλευρη κρίση που μας ταλανίζει».

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Κολάτος τόνισε τα εξής: Ολοκληρώθηκε ένα πρωτοποριακό έργο για τον Δήμο Τεμπών. Πρόκειται για την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη – πολυχώρο του Συκουρίου η οποία παραδίδεται στην τοπική κοινωνία. Είναι ένα έργο που κατασκευάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από την συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Τεμπών, Δήμου Λαρισαίων και κατασκευάστριας εταιρείας. Με το έργο αυτό, προσθέτουμε ακόμα ένα λιθαράκι στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μας και δίνουμε το έναυσμα για νέες δράσεις στην περιοχή.».

Επιπλέον ο κ. Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Ο Δήμος Λαρισαίων στα πλαίσια της Καλλικρατικής δομής υποστηρίζει υπηρεσιακά Δήμους που δεν διαθέτουν την απαραίτητη διαχειριστική επάρκεια, μέσω προγραμματικών συμβάσεων. Μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Τεμπών, Δήμου Λαρισαίων παραδίδεται σήμερα ένα κτήριο κόσμημα για την περιοχή».

           Κατά την παράδοση του έργου παρευρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Δήμου Τεμπών κ.κ. Στέλιος Γρηγορίου και Στέλιος Σαΐτης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Συκουρίου κ. Γιάννης Αργυρίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Λανάρας, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΤΕΠ κ. Κων/νος Νταφούλης, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας «Χαρισούλης και ΣΙΑ ΕΤΕ».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass