ΣΥΡΙΖΑ: Στο ΤΑΙΠΕΔ η περιοχή Σκλήθρα-Στρίντζος του πρ. δήμου Ευρυμενών!

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 21:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:57
Τη «σκανδαλώδη μεταβίβαση» στο ΤΑΙΠΕΔ της κατοικημένης και NATURA 2010 έκτασης στην περιοχή Στρίντζος – Σκλήθρα -Αλεξανδρινή στο ν. Λάρισας, έφεραν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εσωτερικών, οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής, ζητώντας εξηγήσεις, αφού απαγορεύεται βάση νόμου η μεταβίβαση προστατευομένων εκτάσεων, πόσω δε μάλλον όταν σε αυτές υπάρχουν ιδιοκτησίες και διαβιούν μόνιμα κάτοικοι!
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές «με την αρ. 234/24.04.2013 Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταβιβάστηκε και περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητο με ΑΒΚ 1114 στην περιοχή Σκλήθρα-Στρίντζος του πρώην δήμου Ευρυμενών. Εντός του εν λόγω ακινήτου βρίσκεται ολόκληρος ο οικισμός της Αλεξανδρινής, όπως φαίνεται και στο σχετικό κτηματολογικό διάγραμμα».
Οι βουλευτές αναφέρθηκαν στο χρονίζον ζήτημα με τις ιδιοκτησίες στην Αλεξανδρινή και το “πάγωμα” της εφαρμογής του νόμου που ρυθμίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραλιακών οικισμών Καστρί-Λουτρό, Μεσάγγαλα, Στρίτζος, Σκιαθάς και Στόμιο, τονίζοντας ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Π.Δ., που θα χαρακτηρίζει και θα οριοθετεί την περιοχή του Δέλτα του Πηνειού ποταμού, ούτε έχει εγκριθεί το ΣΧΟΟΑΠ του τ. Δήμου Ευρυμενών, που θα έλυνε το πολεοδομικό». Πρόσθεσαν δε ότι με την επικαιροποίηση των περιοχών NATURA (2010), η περιοχή Σκλήθρας-Στρίντζου που βρίσκεται κάτω από τον επαρχιακό δρόμο, οριοθετήθηκε ως ΖΕΠ Δέλτα Πηνειού (GR1420015).
Οι βουλευτές, βάσει των παραπάνω, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς τα εξής ερωτήματα: «Πώς η Απόφαση συμφωνεί με το Ν. 3986/2011, από τη στιγμή που το με ΑΒΚ 1114 ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων NATURA 2010. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, για την άμεση ακύρωση της μεταβίβασής του στο ΤΑΙΠΕΔ; Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης του ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ευρυμενών που εκκρεμεί από τις 29.06.2009, καθώς και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα εκδοθεί το –επί 17 έτη αναμενόμενο- Π.Δ. που θα χαρακτηρίζει και θα οριοθετεί την περιοχή του Δέλτα του Πηνειού ποταμού» καταλήγουν οι βουλευτές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass