ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

Ρ. Κομήτσας:«Πιστεύω ότι δίνω τον καλύτερο εαυτό μου...»

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
Εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την επιθυμία του για συνέχεια της θητείας του, στην υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ, αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο δήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, μίλησε χθες στα μέλη της δημοτικής παράταξης που ηγείται, «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών», παρουσιάζοντας απολογισμό του έργου που έγινε μέχρι σήμερα, στον Δήμο.
Κατά την ολομέλεια της δημοτικής παράταξης, που πραγματοποιήθηκε
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Νίκαια, ο κ. Κομήτσας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Για μας δεν υπάρχει προεκλογική περίοδος, γιατί αγωνιζόμαστε, καθημερινά, να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και να υλοποιούμε όσο γίνεται περισσότερα από αυτά που σχεδιάζουμε για τον Δήμο μας, με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες, χωρίς πολλά λόγια και υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανένα πρόσωπο, οι αρχές και οι αξίες μας έχουν όμως τεράστια διαφορά από τα όσα άλλοι πρεσβεύουν για τον Δήμο μας. Και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε πρόκληση, για το καλό των χωριών μας και όλων των συμπολιτών μας».
Όσο αφορά στα οικονομικά στοιχεία, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, κατάφεραν να κλείσουν την «ψαλίδα» του δανείου, των 4 εκατ. ευρώ, τα οποία πήρε «προίκα» από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν αποκλείεται στο τέλος του χρόνου να έχουμε σχεδόν μηδενίσει τα χρέη μας.
Με δικούς μας πόρους και με τα 2 εκατ. ευρώ που πήραμε από το Τ.Π.& Δ. με προνομιακούς όρους, έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος παλαιών οφειλών του Δήμου προς τους εργολάβους και τους προμηθευτές.
Επίσης, όσον αφορά τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας, πρέπει να σας πω ότι μπορούμε και ανταποκρινόμαστε άμεσα σε αυτές με ανώτερο όριο καθυστέρησης τους 3 μήνες, κάτι που λίγοι δήμοι μπορούν σήμερα να κάνουν.
Αυτή η συνετή και συνεπής διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, μας επιτρέπει, φίλες και φίλοι, να διαθέτουμε τα χρήματα που μας έρχονται από τη Σ.Α.Τ.Α. αποκλειστικά και μόνο για έργα και παρεμβάσεις στα χωριά μας με προφανή τα οφέλη για όλο τον κόσμο».
Για τη διοικητική οργάνωση του Δήμου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τεράστια ήταν η πρόκληση σε σχέση με τη διοικητική και λειτουργική οργάνωση του νέου Δήμου Κιλελέρ, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες μας, στην έδρα του Δήμου, αλλά και σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος και με αυτόν ως γνώμονα στελεχώθηκαν η Οικονομική και η Τεχνική Υπηρεσία, τα Τμήματα Προμηθειών και Προσωπικού, το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο, το Πρωτόκολλο, το Γραφείο Κίνησης, η Γεωτεχνική Υπηρεσία, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου, τα Κ.Ε.Π., η Πολεοδομία, που πλέον εξυπηρετείται από υπαλλήλους του Δήμου μας, το Γραφείο Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων, οι Υπηρεσίες του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όπως και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου Κιλελέρ.
Η Τεχνική μας Υπηρεσία, αν και έχει ελλείψεις σε προσωπικό (όπως ξέρετε, δεν μπορούμε να προσλάβουμε νέους υπαλλήλους ελέω μνημονίου), βρίσκεται σε πολύ καλό λειτουργικό επίπεδο και εξυπηρετεί καθημερινά πολύ κόσμο.
Έχει καταφέρει να ανταποκρίνεται στις πολλές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις ανάγκες για μικροπαρεμβάσεις σε όλο το εύρος του Δήμου, για τη σύνταξη μελετών για έργα του Τεχνικού μας Προγράμματος αλλά και για την ωρίμανση προτάσεων που αφορούν έργα τα οποία καταθέτουμε προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Στο κομμάτι της καθαριότητας και του πρασίνου, αφού ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα που είχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2011, πλέον βρισκόμαστε σε άριστο επίπεδο. Όλοι παραδέχονται ότι οι υπηρεσίες Καθαριότητας και περιποίησης των κοινόχρηστων χώρων είναι σαφώς ανώτερες από εκείνες των παλιών, «καποδιστριακών» Δήμων.
Θα πρέπει να ξέρετε, ότι η θητεία που διερχόμαστε είναι εξαιρετικά δύσκολη και άχαρη για όλους τους αιρετούς, ιδιαίτερα, όμως, για εκείνους που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Οι δυνατότητες έργων και παρεμβάσεων είναι περιορισμένες, λόγω της υποχρηματοδότησής μας από το κράτος. Εμείς, καταφέραμε όμως να κλείσουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να βάλουμε θεμέλια για την πρόοδο του Δήμου μας και τα επόμενα χρόνια με κινήσεις και παρεμβάσεις ουσίας.
Προσωπικά, θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει μέρα που να περάσει δίχως να σκεφτώ τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον Δήμο μας, συνολικά, αλλά και κάθε χωριό μας, ξεχωριστά. Πιστεύω ότι δίνω τον καλύτερο εαυτό μου έχοντας τον Δήμο Κιλελέρ σε υψηλό επίπεδο με συνεχή παρουσία και λόγο σε όλα τα θέματα, τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος, και ιδιαίτερα στα αγροτικά όπου είμαστε πρώτοι με τον δεύτερο πολύ μακριά μας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass