Για έβδομη χρονιά το Barra Party στο Συκούριο

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 16:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02

Μία  ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση που έχει καταστεί επιτυχημένος θεσμός, το «7ο Barra Party», θα  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου στην Μπάρα του Συκουρίου, στους πρόποδες του Κισσάβου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στηρίζει την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, που πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών και τον «Σύλλογο Φίλων του Μπάρα Πάρτυ» και θα περιλαμβάνει συναυλίες, δραστηριότητες και happenings.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ.  Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Τεμπών κ. Κ. Λανάρα, το μέλος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Κατερίνα Βρογκούλη, τον προέδρου του «Συλλόγου Φίλων του Μπάρα Πάρτυ» κ. Γ. Αδαμούλη και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κ. Γωγώ Τρικαλιώτη, παρουσία μελών  του Συλλόγου. 

Το Βarra Party διοργανώνεται  στη μπάρα βρίσκεται 1 χιλιόμετρο από τα τελευταία σπίτια του Συκουρίου στη θέση "Μύλοι - Κληματαριά".

Στις δηλώσεις του για τη φετινή διοργάνωση, ο κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε για άλλη μία χρονιά δυναμικά, και προχωρούμε στη διοργάνωση του «Μπάρα Πάρτυ».  Παρόλες τις δυσκολίες των καιρών, δεν σταματάμε τις πολιτιστικές δράσεις. Αντίθετα, τις ανανεώνουμε, τις εμπλουτίζουμε και τις αναβαθμίζουμε. Το πάρτυ στη μπάρα του Συκουρίου, που ξεκίνησε αρχικά με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός. Οι εκδηλώσεις στηρίζονται κατά βάση στον εθελοντισμό των νέων  ανθρώπων της περιοχής, και συγχαίρουμε όλους –εθελοντές και χορηγούς- που στηρίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι οποίες προβάλλουν την περιοχή προσφέροντας ταυτόχρονα ψυχαγωγία. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις και καλούμε όλο τον κόσμο να βρεθεί και φέτος στη μπάρα, να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις με την οικογένειά του και να περάσει όμορφα».

Από την πλευρά  της η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Διοργανώνουμε και φέτος το «Μπάρα Πάρτυ» σε συνεργασία με τον δήμο Τεμπών και τον «Σύλλογο Φίλων του Μπάρα Πάρτυ». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξουμε την περιοχή, να προβάλλουμε τις ομορφιές της και ταυτόχρονα να προσφέρουμε εναλλακτική και ποιοτική διασκέδαση σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες. Η επιτυχία της διοργάνωσης φαίνεται και από τους 5.000 περίπου επισκέπτες που  πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις την προηγούμενη χρονιά. Συγχαίρω όλους όσοι  εργάστηκαν για να υλοποιηθεί και φέτος μία όμορφη βραδυά. Καλούμε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει την εκδήλωση και να διασκεδάσει, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες που θα ευχαριστήσουν και θα συνεπάρουν μικρούς και μεγάλους».

Ο κ. Κολλάτος ανέφερε: «Το Μπάρα Πάρτυ προσφέρει μία νότα χαράς και αισιοδοξίας στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση, συγχαίρω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον ΔΟΠΑΠΕΠ και φυσικά τον «Σύλλογο Φίλων του Μπάρα Πάρτυ» που αγκαλιάζουν και στηρίζουν μία διοργάνωση που έχει τα χαρακτηριστικά του εθελοντισμού και της συνεργασίας».

Τέλος, η κ. Τρικαλιώτη αφού ευχαρίστησε κι εκείνη με τη σειρά της όλους τους συνδιοργανωτές για τη συμβολή τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ..

Το κυρίαρχο γεγονός, όπως επεσήμανε,  είναι η συναυλία με το συγκρότημα «Imam Βaildi», ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.  

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ψυχαγωγία όλων των κατοίκων της περιοχής αλλά και η προβολή και ανάπτυξη του τόπου καθώς το «Barra Party» είναι  μια ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν όλοι οι επισκέπτες τις ομορφιές του μυθικού αυτού βουνού.

Η λέξη «μπάρα» προέρχεται από την τούρκικη λέξη «Baraji» που σημαίνει φράγμα. Η μπάρα λοιπόν είναι μια λίμνη που δημιουργήθηκε από ένα φράγμα και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες άρδευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Συκουρίου του πρώην Δήμου Νέσσωνος, τώρα Δήμου Τεμπών. Έδωσε τη δυνατότητα να αρδεύονται δυο χιλιάδες στρέμματα περίπου.

Η μπάρα άρχισε να κατασκευάζεται 5 Ιανουαρίου 1963 και αποπερατώθηκε στις 26 Ιουνίου 1963 χρόνος ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής. Η χωρητικότητα της μπάρας είναι 120.000 κυβικά μέτρα νερό. Πριν το 1982 είχε και συνεχίζει να έχει ψάρια γιατί κάπου στο 1982 αναφέρεται και μια απόφαση απαγόρευσης ψαρέματος με δίχτυα. Επιτρέπεται το ψάρεμα μόνο με (καλάμι) αγκίστρι.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν βαρκάδα στη λίμνη, face painting για τους μικρούς φίλους και επίδειξη χορού με μικρά παιδιά από χορευτική ομάδα του χωριού και πολλά άλλα. Ώρα έναρξης 7 μ.μ.

Στη συνέχεια, ακολουθεί συναυλία με τους «Imam Βaildi» και «Burger Project». Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα  υπάρχει φαγητό και ποτό. Είσοδος 7€

 Την Κυριακή 9.00 το πρωί όλοι οι εθελοντές και όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν  στην καθαριότητα του χώρου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass