Νέα γέφυρα στο Δαμάσι

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2013 23:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:04

Νέα γέφυρα πρόκειται να αποκτήσει το Δαμάσι Τυρνάβου μετά την έγκριση δημοπράτησης που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός σχετικού έργου, το οποίο είναι ενταγμένος στο ΕΠΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 760 χιλ ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Τεχνικά Έργα Εξόδου και Προσαρμογής-Γεφύρωση Χειμάρρου Γαλουγαβρά στον Τιταρήσιο Ποταμό επί της Επαρχιακής  Οδού στην είσοδο του Δαμασίου».

Όπως επεσήμανε ο κ.  Αγοραστός, η κατασκευή της γέφυρας αυτής βοηθά την προσβασιμότητα και δίνει λύση στα προβλήματα προσβασιμότητας στον οικισμό του Δαμασίου. Παράλληλα, με το έργο αυτό στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία σχολίασε.

 Με την υλοποίηση του έργου αυτού κατασκευάζεται η νέα γέφυρα και οι προσβάσεις επί του χειμάρρου Γαλουγάβρα στην είσοδο του οικισμού Δαμασίου, με στόχο τη διασφάλιση της οδικής προσπέλασης επί του χείμαρρου στη βορειοανατολική είσοδο του Δαμασίου.

    Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει:

- Την κατασκευή γέφυρας (τεχνικό άνω διάβασης τριών ανοιγμάτων με κατάλληλα προσαρμοσμένους πτερυγότοιχους) τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετείται η απρόσκοπτη ροή υδάτων του χειμάρρου καθώς και η ασφαλής κυκλοφορία οχημάτων στο κατάστρωμα της γέφυρας. Η γέφυρα έχει μήκος 20,60 μέτρα και αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία σε κάθε κατεύθυνση) συνολικού πλάτους 8,00 μέτρων και πεζοδρόμια συνολικού πλάτους 2,65 μέτρων ανά κατεύθυνση,

- την κατασκευή έργων διευθέτησης τα οποία συναρμόζουν στην υφιστάμενη εγκεκριμένη μελέτη διευθέτησης της κοίτης του χειμάρρου Γαλουγάβρα και αφορούν σε ορθογωνική διατομή, από κατάλληλου ύψους καθοδηγητικά τοιχία αντιστήριξης και ανεξάρτητες πλάκες πυθμένα,

- την κατασκευή έργων οδοποιίας για τη συναρμογή των υφιστάμενων οδών με τη γέφυρα,

- την κατασκευή έργων οδοφωτισμού στην περιοχή της γέφυρας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο του έργου, με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Απρίλιο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass