Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟ 15 ΜΕΧΡΙ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Μια κατασκήνωση με πολλές νότες

* Μέχρι 5 Ιουλίου οι αιτήσεις

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2013 19:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:05
 Από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουλίου του 2013 θα γίνει η 2η Μουσική Κατασκήνωση στα ιστορικά και πανέμορφα Αμπελάκια. Έναν θεσμό που φιλοδοξεί όπως και πέρυσι να προσελκύσει νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής, δασκάλους, καλλιτέχνες αλλά και ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις. Η Μουσική Κατασκήνωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μουσικούς οποιουδήποτε οργάνου ή σε όποιο μουσικό σχήμα θέλει να μελετήσει και να παρουσιάσει συγκεκριμένα έργα. Η συνέχεια και η παγίωση της διοργάνωσης αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ισχυρής παράδοσης που θα δώσει στον τόπο τις δυνατότητες ανάπτυξης της Μουσικής Τέχνης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους μικρότερους σε ηλικία και επίπεδο σπουδαστές μουσικής. Η δημιουργία Μουσικών σχημάτων ειδικά γι’ αυτούς αποτελεί την προτεραιότητα της Μουσικής Κατασκήνωσης. Παράλληλα οι ειδικοί καθηγητές που πλαισιώνουν τη Μουσική Κατασκήνωση, όλοι τους καταξιωμένοι μουσικοί, θα πραγματοποιούν καθημερινά ατομικά ανοιχτά μαθήματα – σεμινάρια πάνω στα διάφορα θέματα της τεχνικής ή σε έργα του ρεπερτορίου του οργάνου τους.
Τα έργα που θα ετοιμάσουν οι νέοι μουσικοί είτε ατομικά είτε με τα διάφορα σύνολά τους, εφ’ όσον κριθούν ποιοτικά αξιόλογα, θα παρουσιαστούν σε ειδικά οργανωμένες συναυλίες, προγραμματισμένες «παρεμβάσεις» αλλά και αυθόρμητα happenings και αυτοσχεδιασμούς.
Στο πλαίσιο των δράσεων της Μουσικής Κατασκήνωσης, θα πραγματοποιηθούν Μουσικοί Αγώνες κατά επίπεδο ή ηλικία. Όσοι λάβουν μέρος μπορούν να διαγωνιστούν είτε ατομικά είτε με κάποιο σύνολο. Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να ζήσουν τη χαρά του συναγωνισμού και εκτός από την πρόοδο που πάντοτε φέρνει η προσπάθεια αυτή, να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους στον τομέα των διαγωνισμών.
Όσο για τους μικρούς μας φίλους - προσχολικής και σχολικής ηλικίας - χωρίς απαραίτητα να ασχολούνται με τη μουσική, θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ αυτήν και να εργαστούν δημιουργικά σε ένα περιβάλλον με πολλά καλλιτεχνικά ερεθίσματα όπως μουσικά παιχνίδια, παιδικά μιούζικαλ και κουκλοθέατρο που θα προετοιμαστούν και θα παρουσιαστούν με συνοδεία μουσικής στο κοινό. Και φυσικά, όπως και πέρυσι, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες των καθηγητών της Κατασκήνωσης.
* Χώρος μαθημάτων
Τα μαθήματα θα γίνονται στο δημοτικό σχολείο αλλά και σε άλλα δημοτικά κτίσματα, ανάλογα με το όργανο.
* Ανήλικοι σπουδαστές
Οι σπουδαστές ηλικίας έως 15 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα, κηδεμόνα ή τον καθηγητή. Εφ’ όσον συνοδεύονται από τον καθηγητή απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα.
Για τη συμμετοχή σπουδαστών ηλικίας 15 – 18 ετών οι οποίοι δε συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα. Τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής, η 5η Ιουλίου 2013.
* Καθηγητές – συντελεστές:
Φωτόπουλος Δημήτρης: Φλάουτο – Μουσικά Σύνολα – Μουσική Δωματίου, Κτιστάκης Χρήστος: Πιάνο – Διεύθυνση ορχήστρας (Καλλιτεχνικός διευθυντής Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών), Καρακαντάς Δημήτριος: βιολί, Καραμπέτσος Γιάννης τρομπέτα – σύνολα χαλκίνων, Οικονόμου Μιλτιάδης: φαγκότο, Βαγενάς Θέμης: τσέλλο, Κολανιάν Ιάκωβος: κιθάρα, Μούστος Στέλιος: κιθάρα, Κωστούλης Κώστας: (παραδοσιακή μουσική – Κλαρίνο), Μακρυγιάννης Γιάννης (παραδοσιακή μουσική – Κρουστά), Καλαμπούκας Χρήστος (παραδοσιακή μουσική – Λαούτο), Σιοπούδη Ιωάννα: πιανιστική συνοδεία
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών: Κώστας Τσεργάς (6936-180.814)
Διοικητικά υπεύθυνη: Χατζηπαναγιώτου Μένη (Υπεύθυνη Μουσικής Σχολής) (6970-964.777)
Καλλιτεχνικά υπεύθυνος: Φωτόπουλος Δημήτρης (6944-935.836)
Καλλιτεχνικός διευθυντής της μουσικής σχολής Τεμπών
Κτιστάκης Χρήστος (6972-422.005)
Την Μουσική Κατασκήνωση Συκουρίου συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα