Συνδικάτο ΟΤΑ: «Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη»

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2015 12:40

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Γιούρογκρουπ δεσμεύτηκε με κατάλογο μέτρων ως προαπαιτούμενα στο όνομα του μνημονίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008.

Στην πράξη, μας φορτώνουν με τουλάχιστον 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουμε σύνταξη, από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67ο και ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.

Σήμερα, καταργούν από τον κλάδο μας το καθεστώς των ΒΑΕ, στο όνομα της διάσωσης των ταμείων. Αφού με την ίδια αυτή πολιτική που συνεχίζεται και σήμερα, λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ταμείων μας δίνοντας δανεικά και αγύριστα στο μεγάλο κεφαλαίο, έπαιξαν τα χρήματα των ταμείων μας στο τζογάρισμα του χρηματιστηρίου και το «κούρεμα» των ομολόγων, τώρα μας λένε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς, που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, στην αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, Νεκροταφεία, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας, που τρώμε την βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες και μας οδηγούν στον θάνατο.

Η κυβέρνηση της «αριστεράς» έχει αναλάβει να κάνει την πιο βρώμικη δουλειά! Αυτό που δεν τόλμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να αποτελειώσει και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα την κατάκτηση των ΒΑΕ στον κλάδο της καθαριότητας, ανοίγοντας ταυτόχρονα την πόρτα και για άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Καμία αυταπάτη. Καμία αναμονή.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι ο ανυποχώρητος μαζικός, ταξικός αγώνας, να μην το επιτρέψουμε, να αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα!

Να μην το επιτρέψουμε, να αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα.

Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να βάλουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Οργανώνουμε την πάλη μας. Δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή μας στο

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙ0 ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

και κλιμακώνουμε με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ Β.Α.Ε.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass