ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο για το πολυνομοσχέδιο

* Θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στην Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 0:16

 

Συλλαλητήριο για το πολυνομοσχέδιο που φέρνει ανατροπές σε όλο ασφαλιστικό σύστημα με μειώσεις στις συντάξεις, τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα διοργανώνει σήμερα το βράδυ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. και σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μαζική συμμέτοχη…

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα επισημάνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ψήφισε το πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων!

Ψήφισε επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Και από την άλλη η ανεργία θερίζει, το ίδιο η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανέναν εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα! Μας καταδικάζουν στη δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη των καπιταλιστών, ενώ την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, από χρέη, από πρόστιμα και αναδρομικά! Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν τις ψευτοσυντάξεις των υπερήλικων, καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40!

«Καμία λαϊκή συναίνεση δεν πρέπει να υπάρξει σ’ αυτό το έγκλημα», κατέληξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου καλώντας όλους τους Λαρισαίους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι προετοιμάζεται και μεγάλη πανελλαδική απεργία για τη 12η Νοεμβρίου.

ΔΗ.ΒΑΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass