Ενέργειες δικτύωσης για την «Πόλη που Μαθαίνει»

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2015 14:43

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή οργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Εργαστήριο Δικτύωσης 30 εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου Λάρισας. Το Εργαστήριο υλοποιήθηκε από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τον μοναδικό επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει». Το συγκεκριμένο εργαστήριο έρχεται στον απόηχο της επιτυχημένης παρουσίας της Λάρισας στο παγκόσμιο συνέδριο της UNESCO στο Μεξικό με θέμα «Secondinternationalconferenceonlearningcities»(2oδιεθνές συνέδριο των πόλεων που μαθαίνουν) τον περασμένο μήνα και την προοπτική της ένταξή της, ως πρώτης ελληνικής πόλης, στο παγκόσμιο δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή της UNESCO.

Βασικός σκοπός του Εργαστηρίου Δικτύωσης ήταν να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Λάρισας για τη διερεύνηση δυνατοτήτων, την ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους. Συνολικά, συμμετείχαν 30 εκπρόσωποι από φορείς της πόλης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ιδέες και προτεραιότητες για μελλοντικές δράσεις τους. Κατεγράφησαν συνολικά 12 προτάσεις, με έντονο το στοιχείο της εκπαιδευτικής παρέμβασης και κοινωνικής δράσης, από τις οποίες προέκυψε ενδιαφέρον για συνεργασία όλων των φορέων.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη φάνηκε η ανάγκη για τη δημιουργία αυτόνομης Επιτροπής για την «Πόλη που Μαθαίνει», στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους φορείς της πόλης και η οποία θα υπάγεται απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόσκληση για τη δημιουργία της Επιτροπής θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός των δράσεων της «Πόλης που Μαθαίνει» για την επόμενη περίοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass