ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΑΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΟΣ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το Τσάμπιονς Λιγκ των… κομπιουτεράδων

*«Πώς πήγαιναν κάποτε στο θερινό σινεμά οι παλιότερες γενιές; Ε, για μας είναι κάτι αντίστοιχο αυτό τώρα» εξηγεί ένας παθιασμένος στην «Ε»

Δημοσίευση: 03 Νοε 2015 0:42

Του Κ. Γκιάστα

Έξυπνα βλέμματα και μπλούζες με κουκούλα. Πολύχρωμα γυαλιά μυωπίας και αγωνία. Φθαρμένα αθλητικά παπούτσια και εννοείται σούπερ αγγλικά. Όταν βλέπεις αρκετές εκατοντάδες νεαρών να περιμένουν στη σειρά τότε σίγουρα πρόκειται για… «καλή φάση αφού περιμένουμε να δούμε τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος» μας εξηγεί ο τελευταίος της ουράς αλλά χωρίς να το «πιάσουμε» με την πρώτη.

Γι’ αυτό τον λόγο ψάξαμε έναν εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης που του ζητήσαμε να μας το πει πιο απλά «Πρόκειται για 400 άτομα που θα παρακολουθήσουν τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του League Of Legend ενός διάσημου βιντεοπαιχνιδιού που γίνεται στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Είναι ζωντανά και το βλέπουμε μέσω προβολής σε γιγαντοοθόνες. Πώς γινόταν με το θερινό σινεμά παλιότερα; Ε εμάς μας αρέσει να το κάνουμε με βιντεοπαιχνίδια. Ο τελικός γίνεται σε ένα στάδιο 18.000 θέσεων που είναι γεμάτο αλλά είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν άλλα 12 Viewers Party. Σκεφτείτε πόσα ακόμα έγιναν σε όλο τον κόσμο παρόμοια».

Ο αγώνας ξεκινάει και όλοι ήδη έχουν πάρει θέση μέσα στον Μύλο. Καφέδες, αναψυκτικά και πολλά σχόλια ανά παρέα «Στην Ελλάδα δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο και τώρα έγινε ταυτόχρονα σε Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Λάρισα είχε περισσότερο κόσμο από τις δύο άλλες πόλεις. Ο τελικός μπορεί να διαρκέσει το λιγότερο 3 ώρες και το περισσότερο 6 ώρες» μας εξηγεί ο συνομιλητής μας.

Γυρίζουμε από τη μια βλέπουμε παιδιά 8-9 ετών, γυρίζουμε από την άλλη βλέπουμε 25άρηδες. Το αναφέρουμε στην κουβέντα και παίρνουμε απάντηση: «Τα περισσότερα παιδιά τα έφεραν οι ίδιοι οι γονείς και τα αδέρφια τους. Αυτό είναι ακόμα πιο ευχάριστο γιατί το περιβάλλον είναι οικογενειακό. Το gaming στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί όπως στο εξωτερικό όπου μεγάλες εταιρίες αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των event, τα ίδια τα σάιτ αναλαμβάνουμε να τρέξουν κάποιες τέτοιες διοργανώσεις. Στο εξωτερικό είναι άλλα τα δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά ωστόσο που γίνεται κάτι τέτοιο στην επαρχία και η Λάρισα έχει πολλούς gamers. Το συγκεκριμένο το κάνει η esports.gr σε συνεργασία με το gamehorizon.gr».

Ανατρέχοντας σε ένα παλιότερο σχετικό άρθρο μάθαμε πως εκατομμύρια παίκτες από περισσότερες από 145 χώρες παγκοσμίως παίζουν καθημερινά το παιχνίδι, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι τόσο καλοί που καταφέρνουν ακόμη και να βιοπορίζονται από αυτό, αποκομίζοντας κομμάτι από την πίτα εκατ. δολαρίων με τη μορφή βραβείων.

Αν μιλήσουμε τώρα με αριθμούς σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου άρθρου, πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες είναι εγγεγραμμένοι στο LoL με τους ενεργούς παίκτες να φτάνουν τα 32 εκατομμύρια, 20 εκατομμύρια παραπάνω από το εξαιρετικά πετυχημένο παιχνίδι World of Warcraft. Οι περισσότεροι ταυτόχρονοι ενεργοί παίκτες έχουν φτάσει τον απίστευτο, για τα δεδομένα του διαδικτυακού παιχνιδιού, αριθμό των 3 εκατομμυρίων. Κάθε μέρα, πάνω από 12 εκατομμύρια χρήστες παίζουν League of Legends και οι ώρες που αφιερώνουν οι παίκτες στο παιχνίδι φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο κάθε μήνα.

«Να στο πω απλά. Εσύ πας να δεις το Τσάμπιονς Λιγκ στην τηλεόραση. Εμείς πάμε να δούμε video games»… Η κάθε γενιά με τα πάθη της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass