Σε κατάληψη το δημαρχείο Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Νοε 2015 17:03

Σε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Λάρισας προχώρησαν το πρωί και για τρεις ώρες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που προκήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας.

Οι εργαζόμενοι κρέμασαν πανό στην είσοδο του δημαρχείου, με το οποίο εξέφραζαν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα, ενώ όσοι δημότες βρέθηκαν από το πρωί στο χώρο εξυπηρετήθηκαν κανονικά από το προσωπικό.

Από τις 10 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι δημοτικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση ενώ λίγο νωρίτερα είχαν προηγηθεί στους χώρους δουλειάς ενημερώσεις για τα νέα μέτρα που αφορούν τον κλάδο τους. Παράλληλα, έγινε κάλεσμα συμμετοχής στην επόμενη κινητοποίηση και η προετοιμασία της με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι, λοιπόν, για τρεις ώρες αρκετοί εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κατάληψη του δημοτικού κτηρίου.

Να διευκρινιστεί ωστόσο ότι δεν πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις σε βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και σε ΚΑΠΗ όπως προέβλεπε η αρχική ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στην επικείμενη, όπως υποστηρίζουν, κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα, σε ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, καθώς και στο νέο μισθολόγιο και το σύστημα αξιολόγησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Λάρισας Δημήτρης Κουκούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πώς έχει ξεκινήσει μία επίθεση σε βάρος μας, που έχει να κάνει με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, τη διάλυση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Λάρισας Ζήσης Γκαραλιάκος υποστήριξε ότι «η σημερινή κυβέρνηση όχι απλώς δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά εφαρμόζει το πιο βαρύ μνημόνιο. Αυτό που περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θίγουν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους ακόμα και τα αγέννητα παιδιά μας» για να προσθέσει ότι «σήμερα κάναμε μια αρχή, ο αγώνας μας κλιμακώνεται με τη συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοέμβρη και τη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.».

Η συμβολική κατάληψη των δημαρχείων ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει τα συνδικάτα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και θα κορυφωθούν με την πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass