Καλογιάννης: «Η επίθεση στο Παρίσι στοχεύει και στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης»

Δημοσίευση: 16 Νοε 2015 15:41 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Νοε 2015 15:50

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε μια συμβολική κίνηση ένδειξης πένθους και συμπαράστασης στον γαλλικό λαό, μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων συνοδευόμενος από το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχο, τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Γιώργο Σούλτη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα, συνομίλησε με τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη και το υπόλοιπο προσωπικό, ενώ στις 12 το μεσημέρι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. Αμέσως μετά ο κ. Καλογιάννης υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Εγραψε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος: «Ως Δήμαρχος Λαρισαίων εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στο Γαλλικό λαό και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Παρισιού για τα θύματα της άνανδρης τρομοκρατικής επίθεσης. Είμαστε νοερά μαζί σας στη θλίψη σας αλλά και στον αγώνα σας κατά της τρομοκρατίας».

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε τα εξής:

«Ο δήμος Λαρισαίων και προσωπικά ως δήμαρχος της πόλης, συμπαραστεκόμαστε στο λαό της Γαλλίας και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Παρισιού, μετά την τρομοκρατική επίθεση των φανατικών Τζιχαντιστών , που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αθώους ανθρώπους. Πρόκειται αναμφίβολα για έγκλημα κατά την ανθρωπότητας.

Είναι δεδομένο ότι η επίθεση αυτή στρέφεται κατά των κοινωνιών της Ευρώπης και στοχεύει στις βασικές αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυρίως στη Δημοκρατία.

Η τρομοκρατική αυτή επίθεση, που έχει σοκάρει όλη την υφήλιο, δεν πρέπει να οδηγήσει σε υποχώρηση από τις βασικές αξίες της Ευρώπης: την ισοτιμία και την ισότητα των πολιτών ανεξαρτήτως φυλής, προέλευσης, εθνικής ταυτότητας και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Η απάντηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας δεν μπορεί να είναι η κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών και το κυνήγι των αθώων και των ξεριζωμένων, όσο και εάν κάποιοι το επιζητούν και το επιδιώκουν. Δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε βήμα από την υπεράσπιση της Δημοκρατικής Ευρώπης και τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συμπάσχουμε με τις οικογένειες, συγγενείς και φίλους των θυμάτων καθώς και με ολόκληρο τον Γαλλικό λαό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass