Κοινός εορτασμός μαθητών Λυκείου και Σχολείου Φυλακής

Δημοσίευση: 18 Νοε 2015 18:19

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 2ου ΣΔΕ Λάρισας και του Γενικού Λυκείου Πλατυκάμπου. Οι μαθητές των δύο σχολείων γιόρτασαν από κοινού την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ παρουσίασαν περιπτώσεις κινημάτων νεολαίας που προηγήθηκαν στον κόσμο (Μάης του ’68, αντιπολεμικές διαδηλώσεις για το Βιετνάμ, Τσε Γκεβάρα ως εμπνευστής κινημάτων εξέγερσης) και οι μαθητές του Λυκείου Πλατυκάμπου τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και έναν προβληματισμό για τον απόηχό τους σήμερα. Δύο εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ έκλεισαν το αφιέρωμα με την ανάγνωση κειμένων που έγραψαν για το σκοπό αυτό με θέμα τη 17η Νοέμβρη και τους επαναστατικούς αγώνες. Ακολούθησε ενδιαφέρων διάλογος για το ρόλο της νεολαίας σήμερα και τη σχέση του με την επαναστατικότητα. Την επιμέλεια της γιορτής για το Λύκειο Πλατυκάμπου είχε η εκπαιδευτικός Γιάννα Φιλίππου και για το 2ο ΣΔΕ Λάρισας ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μισερλής.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα μαθητών και μαθητριών της Α΄ Λυκείου επισκέφθηκαν τη Φυλακή στο πλαίσιο σχετικού πρότζεκτ που υλοποιούν με αντικείμενο τον σωφρονισμό και την επανένταξη. Για αυτό το λόγο στο τέλος οι επισκέπτες έθεσαν στους εκπαιδευόμενους του 2ου ΣΔΕ Λάρισας ερωτήματα για τη φυλακή, το σχολείο, τη σχέση τους με τις οικογένειές τους, την παραβατικότητα και το σωφρονισμό.

Οι 16 μαθητές και μαθήτριες συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς: Ι. Φιλίππου, Χρ. Μπογδάνου και Ι. Φάκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass