Επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά στο Δημαρχείο Λάρισας

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 11:51

Το θέμα των επόμενων βημάτων για το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, αλλά και των άλλων πολιτιστικών υποδομών και δομών, τέθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά στο Δημαρχείο της Λάρισας και τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο πριν τα εγκαίνια του Διαχρονικού Μουσείου της Λάρισας και κ. Μπαλτάς, έφτασε στο δημαρχείο συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Κων. Δούρο.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων αφού καλωσόρισε τον υπουργό Πολιτισμού στη Λάρισα, τον ενημέρωσε για τη δυναμική της πόλης και του Δήμου αλλά και για τη βασική στόχευση της δημοτικής αρχής ώστε η Λάρισα να κάνει ένα μεγάλο και σημαντικό άλμα.  

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, στο θέμα του Α’ Αρχαίου θεάτρου με το δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής να παρουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε το Μνημείο, σχετικά σύντομα να καταστεί σύντομα επισκέψιμο και λειτουργικό.

Μάλιστα στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μπαλτά, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσίαση των βασικών πολιτιστικών υποδομών της πόλης αλλά και των προτάσεων του Δήμου για το ζήτημα του Αρχαίου Θεάτρου.

Ο κ. Μπαλτάς, αμέσως μετά την παρουσίασης δήλωσε εντυπωσιασμένος, τόσο από τις πολιτιστικές δομές όσο και από τη στόχευση των προτάσεων του δήμου. Σημειώνεται ότι το θέμα του θεάτρου είχε συζητηθεί μεταξύ Αρ. Μπαλτά και Απ. Καλογιάννη, πριν ένα μήνα περίπου και στο πλαίσιο επίσκεψης του δημάρχου στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Π. Νταής και δημοτικοί σύμβουλοι που είναι επιφορτισμένοι με τη εποπτεία πολιτιστικών δομών του Δήμου και ειδικότερα οι κ.κ. Απόστολος Σουρλατζής (Δημοτικό Ωδείο), η κ. Βιβή Τσεκούρα – Ζαχαρού (Θεσσαλικό Θέατρο),   Χρήστος Τσιλιμίγκας (Λαογραφικό Μουσείο), Αννυ Ψάρρα - Περίφανου (Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα) και ο γεν. γραμματέας του Δήμου κ. Μάνθος Σαρρής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass