Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 19:25

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειαρχών κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας.

Το κυβερνητική στέλεχος ενημερώθηκε από τον κ. Αγοραστό για την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με τον Περιφερειάρχη να σημειώνει πως τα έργα προχωρούν μετά την ομαλοποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης παρά τα προβλήματα συνεργασίας που δημιουργούνται από ορισμένες προμηθεύτριες εταιρείες.

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη να προχωρήσει το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα αποσυνδεδεμένο από τα έργα της εκτροπής του Αχελώου, έργο. Αναφέρθηκε στις εν εξελίξει εργασίες στην Κάρλα τονίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε σε μόλις μερικούς μήνες να επαναφέρει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο εθνικής σημασίας, ένα έργο που είναι από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά στην Ευρώπη.

Για την τρέχουσα κατάσταση την οικονομία ο κ. Αγοραστός είπε χαρακτηριστικά πως «το παλιό μοντέλο το οποίο εφαρμόζεται σήμερα πέθανε, έξι χρόνια έδωσε τα διαπιστευτήριά του» για να συμπληρώσει την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου το οποίο θα έχει ως πυρήνα το τρίπτυχο της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των παραγωγικών συντελεστών και του ενεργειακού κόστους.

Ως πρόεδρος των Περιφερειαρχών τέλος, ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Βίτσα για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass