ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συνάντηση Πολιτισμών στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2015 1:38

 

Μέρες με αλληλεγγύη πολιτισμό, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Αυτό το πνεύμα διαπνέει και διαπερνά τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων για τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα πλέγμα, διαφορετικών εκδηλώσεων – που σχεδόν όλες οι συμπολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν δωρεάν - που αποτυπώνουν εν μέρει και τη γενική οπτική της δημοτικής αρχής για τη σχέση του Δήμου με τους συμπολίτες. Ετσι το μήνυμα του Δήμου είναι «Μαζί με αλληλεγγύη και αισιοδοξία ξαναχτίζουμε την πόλη μας και τη ζωή μας».

Εκτός όμως από τις πολιτιστικές δράσεις, ο Δήμος οργανώνει και άλλες ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές πρωτοβουλίες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

Ξεχωριστή είναι και η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δήμος Λαρισαίων για τη «Συνάντηση των Πολιτισμών». Σήμερα Σάββατο στην Κεντρική πλατεία, τα περίπτερα του «Παραδοσιακού Χωριού» θα φιλοξενήσουν τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε κοινότητες άλλης εθνικότητας, με στόχο να μας γνωρίσουν τα έθιμα, στοιχεία του πολιτισμού τους και με αφορμή τις γιορτές, να δώσουμε το μήνυμα αλληλοκατανόησης και ανεκτικότητας, μακριά από διακρίσεις θρησκείας, χρώματος, φυλής και καταγωγής.

Στο διήμερο αυτό θα γνωρίσουμε τις κοινότητες των Βουλγάρων , των Αλβανών, των Ρώσων, των Ισπανοφώνων και Λατινοαμερικάνων (Latinos en Larisa) και το Larissa Internationals Club με συμμετοχή συμπολιτών μας από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Μουσικά σχήματα, χορωδίες και χορευτικά, θα παρουσιάσουν πλευρές της παράδοσης αυτών των χωρών. Παράλληλα θα προσφέρουν στους επισκέπτες ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου τους.

Η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει σημαντική τη συγκεκριμένη εκδήλωση – δράση, που πραγματοποιείται σε μια εποχή, που το προσφυγικό – μεταναστευτικό απασχολούν έντονα τη χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη. Η δράση πραγματοποιείται λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας της Λάρισας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Κομβικό στοιχείο του φακέλου είναι το γεγονός ότι η Λάρισα διαχρονικά λειτούργησε ως μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία. Η ίδια εκδήλωση ενισχύει εν μέρει και την προσπάθεια εξωστρέφειας της πόλης.

Μαζί στις γιορτές παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες των γειτονιών

Σημαντική και γεμάτη ανθρωπιά είναι και η πρωτοβουλία που με τη συνάντηση της Πρώτης και της Τρίτης Ηλικίας της πόλης μας, αφού σε κάθε περιοχή, τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου θα επισκεφθούν τα ΚΑΠΗ της ίδιας περιοχής -γειτονιάς, όπου παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, θα συναντηθούν για να χαρούν και να γιορτάσουν μαζί.

Επίσης, ενδιαφέρουσα θα είναι η εκδήλωση «Ο Αι – Βασίλης έρχεται», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στην 110 Πτέρυγα Μάχης, και στην οποία θα συμμετάσχουν τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μαζί με τα παιδιά του 20ού Παιδικού Σταθμού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Επίσης, φέτος εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με πρωτοβουλία των συμβουλίων. Χαρακτηριστική είναι η κοινή δράση των 1ης, 2ης και 4ης Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαρισαίων για την διοργάνωση αγώνα santa run, αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία την πλατεία Ταχυδρομείου. Προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Το πρόγραμμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass