ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Δικτύωση επιχειρηματιών με απόδημους

Δημοσίευση: 14 Νοε 2016 12:44

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριας)

Η καρδιά της επιχειρηματικότητας χτύπησε το τριήμερο στα Τρίκαλα στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το τριήμερο 11, 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 στα Τρίκαλα.

Ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και σύσσωμη η Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Κορκολής, εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, Επαγγελματικών, Εμπορικών και Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων, συμμετείχαν στις εργασίες της που ολοκληρώθηκαν χθες με την ημερίδα για τη συμβολή των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα της επιχειρηματικότητας που αναδείχθηκαν τόσο από τον κ. Μίχαλο όσο και από τις τοποθετήσεις προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας, στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση, χαιρετήθηκε η πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου για την αναγκαιότητα τα Επιμελητήρια να καταστούν οι φορείς που θα διαχειριστούν την ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αυτό είναι ένα έργο το οποίο δεν πρέπει να εκχωρήσουμε σ’ άλλους. Είναι δική μας υπόθεση αφού είμαστε θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της Πολιτείας αλλά και είναι δική μας ανάγκη μιας και εμείς, ως ζωντανά κύτταρα της επιχειρηματικότητας γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ποιες προτάσεις και ποιες δράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα Επιμελητήρια είναι αυτά που θα φυτέψουν τον σπόρο της ανάπτυξης».

Παράλληλα βρήκε γόνιμο έδαφος η ολοκληρωμένη πρόταση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη δικτύωση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας με τον απόδημο ελληνισμό η οποία κατατέθηκε στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΝΑΝΤΙ» το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, βραβεύθηκαν από κοινού από την Κεντρική Ένωση και το Επιμελητήριο Τρικάλων οι αδερφοί κύριοι Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης για την επιχειρηματική τους δράση μέσω της οποίας προάγεται η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

Η διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων όλης της χώρας στα Τρίκαλα, έστρεψε το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας στην πόλη, η οποία αποτέλεσε τον τόπο ανάπτυξης ενός γόνιμου διαλόγου για την επιχειρηματικότητα, ανέδειξε τις καινοτόμες αναπτυξιακές προτάσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τη διασύνδεση των Επιμελητηρίων με τον απόδημο ελληνισμό, επιβεβαίωσε τις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου και συνέβαλε στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού ως βασικού φορέα κατάθεσης ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προτάσεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, σημειώνεται από το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass