ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΘΕΒ ΜΕ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Άμεσες λύσεις ζητά η επιχειρηματική κοινότητα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2017 15:21

Συναντήσεις εργασίας με μέλη της Κυβέρνησης πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ  Αχιλλέας Νταβέλης και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας υποδέχθηκαν στα γραφεία του ΣΘΕΒ την περασμένη Τρίτη τον υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.  «Η Ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η Οικονομία είναι κάτι που μας ενώνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, και στην συνέχεια έθεσε προς τον υπουργό θέματα όπως το φορολογικό πλαίσιο, τη ρευστότητα και τα κόκκινα δάνεια, την καθυστέρηση στην αξιολόγηση του επενδυτικού νόμου, την καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επιτάχυνση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και τα βιομηχανικά πάρκα καθώς και θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Παπαδημητρίου ανάφερε πως από τη συνάντηση περιμένει να ακούσει για τα προβλήματα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και τις προτάσεις των εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας προσθέτοντας πως "το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας στοχεύει στην επανεκκίνηση της οικονομίας από τον επενδυτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια". Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για θέματα της αρμοδιότητάς του τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της χώρας μας και υποσχέθηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση στην Αθήνα με τους εκπροσώπους του ΣΘΕΒ για τη συνέχιση του διαλόγου της κυβέρνησης με φορείς.

Την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και εκπρόσωποι των κλάδων του αγροδιατροφικού τομέα, του αλουμινίου, των πλαστικών συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη για να συζητήσουν και συζήτησαν  θέματα που σχετίζονται με την βιομηχανία και τις προοπτικές ανάπτυξής της στην Θεσσαλία.

Ο κ. Νταβέλης ανέφερε πως υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα, στα οποία ο επιχειρηματικός κόσμος ζητάει άμεσα λύσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οι ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πολύ σοβαρά εμπόδια που συνήθως δεν συναντούν οι ανταγωνιστές μας στις άλλες χώρες και αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο ιδιωτικός τομέας είναι ο  μοναδικός μοχλός ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας καθώς και  καταλύτης για την ώθηση της οικονομίας". Ακολούθως οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του ΣΘΕΒ ανέλυσαν την υπάρχουσα κατάσταση για κάθε κλάδο ξεχωριστά τονίζοντας τόσο τα προβλήματα όσο και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε τη βιομηχανία «κινητήρια δύναμη της παραγωγικότητας και της καινοτομίας» και «ακρογωνιαίο λίθο για την οικονομική ευημερία όλης της Ευρώπης και πρόσθεσε πως τώρα που η ελληνική οικονομία προοδευτικά ανακάμπτει μετά από σχεδόν μια δεκαετία ύφεσης ή και στασιμότητας, επιβάλλεται η στροφή προς ένα μοντέλο ανάπτυξης παραγωγικό, καινοτόμο, βιώσιμο κι εξωστρεφές».  

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να  συνεχιστούν οι επαφές με μέλη της Κυβέρνησης και να υπάρξει άμεση συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία σε θέματα που αφορούν στο επιχειρείν, με σκοπό την αντιμετώπιση λύσεων και προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους  οι Ιωάννης Καντώνιας (COSMOS ALUMINIUM AE) , Ιωάννης Τσερέπας (ΛΑΡΙΠΛΑΣΤ ΑΕ), Nικόλαος Μπρέτας (BRETAS EΠΕ) και η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ  Έλενα Καματέρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass