Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

Τέσσερις προκηρύξεις για 1.048 μόνιμες θέσεις

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 15:20

Τέσσερις προκηρύξεις για 1.048 μόνιμες θέσεις αναμένεται να προκηρύξει εντός του Μαρτίου το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα επίκειται η δημοσιοποίηση, σχεδόν ταυτόχρονα, δύο διαγωνισμών που συγκεντρώνουν το έντονο ενδιαφέρον των υποψηφίων. Οι προκηρύξεις είναι έτοιμες από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για τις διαδικασίες που αφορούν στην πρόσληψη 588 μονίμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης και 103 υπαλλήλων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, με την δεύτερη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ.
Επιπρόσθετα αναμένεται και δύο ακόμη προκηρύξεις για τους διαγωνισμούς του υπουργείου Πολιτισμού (200 θέσεις) και του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας - ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε (158 μόνιμοι). Οι προθεσμίες υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους τέσσερις διαγωνισμούς θα είναι μετά το τέλος των αιτήσεων για την προκήρυξη των δήμων καθώς όπως εικάζεται ο κόμβος του ΑΣΕΠ δεν αντέχει ταυτόχρονη επιβάρυνση, είναι στα όριά του.
Οι μικρές καθυστερήσεις στην δημοσιοποίηση αυτών των διαγωνισμών οφείλονται στην εμπλοκή του όλων των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ στον διαγωνισμό των δήμων. Το προσωπικό της Ανεξάρτητης Αρχής που ασχολείται με την προετοιμασία των προκηρύξεων αποσύρθηκε από αυτή την διαδικασία, μόλις, την προηγούμενη Παρασκευή, 9 Μαρτίου. Στελέχη του ΑΣΕΠ υποστηρίζουν ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των προκηρύξεων, όπως αυτό αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής.