ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και για μικρές επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 15:12

Νέο πρόγραμμα με τίτλο «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των ΜμΕ» για την ενεργειακή εξοικονόμηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας έχει στα σκαριά και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή εντός της άνοιξης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των διαδικασιών αιτήσεων και ένταξης των δικαιούχων στο «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», χωρίς όπως όλοι ελπίζουν τις αστοχίες και περιπέτειες του προγράμματος, που ήδη «τρέχει» για τους ιδιοκτήτες κατοικιών.

Το πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των ΜμΕ», με προϋπολογισμό 64,06 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει χιλιάδες μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προβλέπει την επιδότηση μίας σειράς δράσεων αναβάθμισης, οι οποίες θα έχουν ως στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Η δράση θα απευθύνεται σε όλους τους κλάδους μεταποίησης και βιοτεχνίας, εμπορίου, υπηρεσιών, τουρισμού και ναυτιλίας, ενώ η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης οι διαδικασίες υπαγωγής στο πρόγραμμα θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικής αίτησης και με την υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου δικαιολογητικών. Πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει και στο νέο πρόγραμμα καθοριστικό ρόλο η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία των δικαιούχων. Παράλληλα οι δράσεις του νέου προγράμματος δεν περιορίζονται μόνο σε εργασίες θερμικής θωράκισης του κελύφους του κτιρίου ή εγκατάστασης πιο αποδοτικών συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, αλλά και σε παρεμβάσεις βελτίωσης της απόδοσης της ίδιας της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης.

Πάντως δεν είναι γνωστό ακόμη αν το ΥΠΕΝ στις διαφοροποιήσεις του νέου προγράμματος θα επιλέξει να συμπεριλάβει την ποιοτική αξιολόγηση των αιτήσεων, σύμφωνα με ενεργειακά κριτήρια ή θα επιμείνει στη διαδικασία των αιτήσεων με σειρά προτεραιότητας, όπως στο «εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», που έχει επικριθεί από πολλές πλευρές ως αναποτελεσματική και προβληματική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass