Ευκαιρίες για καλές κι έξυπνες αγορές…

"ΠΡΕΜΙΕΡΑ" ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ 30%-50% ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2018 22:10
Αυλαία  για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις στην αγορά που για μια ακόμη φορά ξεκίνησαν με προσδοκίες.. Αυλαία για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις στην αγορά που για μια ακόμη φορά ξεκίνησαν με προσδοκίες..

Με την ευχή και τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου η φετινή περίοδος να παγιώσει της αναστροφή του αγοραστικού κλίματος και να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων τους, ξεκίνησαν και επισήμως οι θερινές εκπτώσεις

 στη Λάρισα.

Με τα ποσοστά εκπτώσεων στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων να κυμαίνονται από την πρώτη κιόλας ημέρα, κατά μέσο όρο στο 30 - 50% σε ένδυση και υπόδηση, οι καταναλωτές έχουν μπροστά τους ένα δίμηνο για φθηνές και έξυπνες αγορές.       

Οι φετινές εκπτώσεις λήγουν στις 31 Αυγούστου αλλά ειδικά στη Λάρισα, λόγω της αλλαγών που επήλθαν στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα παραταθούν για 5 επιπλέον ημέρες και θα λήξουν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπόρων ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 0,6 - 0,7 % σε σχέση με πέρυσι και προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 6,06 δισ. ευρώ. Η πρόβλεψη αυτή εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση 0,65%. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις προ κρίσης έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δισ. ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 6 δισ. ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δισ. ευρώ, τότε οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

 «Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και προβληματισμό καθώς, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων, οπότε μοιραίως οι αγορές έρχονται σε δευτερη μοίρα. Ωστόσο αισιοδοξούμε, ευελπιστούμε οι καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική και εγχώρια αγορά" ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΛ Χαρ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως ο σύλλογος μοιράζει στα μέλη του για τους πελάτες τους επαναχρησιμοποιούμενες οικολογικές σακούλες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΣΛ οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής: Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»). Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σημειώνεται πως τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 15 Ιουλίου αλλά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προτείνει στα μέλη του να μην ανοίξουν. Από την πλευρά τους οι εμποροϋπάλληλοι, αναμένεται να προκηρύξουν μέσω της Ομοσπονδίας τους 24ωρη απεργία. Γδη από χθες η γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες καλεί τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα, να οργανώσουν την απεργία την Κυριακή 15 Ιουλίου σε κάθε πόλη, αξιοποιώντας κάθε μορφή δράσης και παρέμβασης. Με απεργιακές συγκεντρώσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με περιοδείες και εξορμήσεις στου χώρους δουλειάς, με οργανωμένη παρουσία σε καταστήματα, εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα, να δοθεί συνέχεια στη δράση που έχει αναπτυχθεί ως σήμερα.

ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

 Στο μεταξύ η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αναβλήθηκε για σήμερα, οπότε άμεσα θα ενημερωθούν έμπυροι και καταναλωτές  για το αν προχωρήσει η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Να θυμίσουμε πως η διοίκηση του ΕΣΛ έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του θέλει το απογευματινό ωράριο μέχρι και τέλη Αυγούστου να διαμορφωθεί από τις 6 απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ αντί του 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ. που ισχύει τώρα.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass