Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΡΑΕ: Πλαφόν στις τιμές καυσίμων σε δεκαεπτά νομούς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΕΠΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 15:08

Εισήγηση για την επιβολή «πλαφόν» στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε κάθε νομό σε όλη την Ελλάδα έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.


Το μέτρο προτείνεται να έχει ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο «κόκκινο» έχουν βρεθεί 17 νομοί. Για αυτούς η ΡΑΕ προτείνει την άμεση ισχύ του μέτρου του πλαφόν. Είναι οι νομοί Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς.
Συγκρατημένος ως προς την υιοθέτησή του φέρεται ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δεν αποκλείεται να επιδιώξει την επίσπευση του ισοδύναμου μέτρου για τα μεταφορικά με σκοπό την επιδότηση του κόστους της διακίνησης των καυσίμων στα νησιά.
Ο ΣΕΕΠΕ
Στο μεταξύ επιστολή στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας απέστειλε ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), με φόντο τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ υπέρ της επιβολής πλαφόν στα υγρά καύσιμα.
Όπως σημειώνει στην επιστολή της η ΣΕΕΠΕ, «μετά τη δημοσιοποίηση της εισήγησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για επιβολή ανωτάτης τιμής (πλαφόν) στα καύσιμα, παρακαλούμε όπως επειγόντως, σε ώρα και ημέρα της επιλογής σας, μας δεχθείτε σε συνάντηση, προκειμένου να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας επί του θέματος».
«Θεωρούμε φυσικά αυτονόητο και απαραίτητο να παρευρεθούν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών καθώς και της ΡΑΕ, προκειμένου η Δημόσια Διοίκηση να έχει πληρέστερη ενημέρωση και τις απόψεις όλων των μερών», προσθέτει η ΣΕΕΠΕ.
Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των παραγόντων της αγοράς προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις για τις υψηλές τιμές των καυσίμων ζήτησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), λέγοντας κατηγορηματικά «όχι» στην προοπτική επιβολής πλαφόν στα νησιά ή άλλες περιοχές.