Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήραν την ανηφόρα οι τιμές των ξενοδοχείων

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 15:14

Ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, φθηνότερα ωστόσο σε σύγκριση με το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είναι τα ξενοδοχεία της Αθήνας φέτος τον Αύγουστο.


Συγκεκριμένα, η μέση ξενοδοχειακή τιμή για ένα standard δίκλινο δωμάτιο φέτος τον Αύγουστο διαμορφώνεται στα 99 ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 6% σε σύγκριση με τον περυσινό Αύγουστο, ενώ μείωση κατά 8% σημειώνουν οι τιμές σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα. Τον Ιούλιο, η μέση τιμή στην Αθήνα, με βάση την επεξεργασία των στοιχείων από την www.trivago.gr, διαμορφωνόταν στα 107 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο ήταν ακόμη πιο ψηλά, στα 122 ευρώ.
Από το σύνολο των εννέα δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων που εξετάζει η γνωστή μηχανή αναζήτησης ως προς τη μέση τιμή των ξενοδοχείων, η Αθήνα βρίσκεται όσον αφορά τα επίπεδα των τιμών της στη μεσαία θέση της κατάταξης, χαμηλότερα μεν από τη Βαρκελώνη, όπου η μέση τιμή για ένα standard δίκλινο δωμάτιο είναι στα 127 ευρώ (η οποία, με τη σειρά της, είναι φθηνότερη κατά 24% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι), ψηλότερα ωστόσο από τη Ρώμη, όπου η μέση τιμή είναι αυξημένη κατά 2% φέτος, φθάνοντας τα 85 ευρώ. Ψηλότερα από την Αθήνα, η οποία φαίνεται ότι κεφαλαιοποιεί την άνοδο της τουριστικής κίνησης που έχει ξεκινήσει από το δεύτερο μισό του 2013 και μετά, βρίσκεται η Λισαβόνα όπου η μέση τιμή ενός δίκλινου δωματίου φέτος είναι στα 105 ευρώ, φθηνότερα σε σχέση με τον Ιούλιο, ακριβότερα ωστόσο σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Gbr Consulting για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, τα Εσοδα ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο στα αθηναϊκά ξενοδοχεία εμφανίζονται αυξημένα σε ποσοστό 13,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Η trivago, καταγράφει τις αλλαγές των τιμών σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ξενοδοχεία και εναλλακτικά καταλύματα σε παραπάνω από 400 ιστοσελίδες κράτησης ανά τον κόσμο. Συνολικά, για την Ευρώπη, το μήνα Αύγουστο η μέση τιμή στις αγορές που καταγράφει η εταιρεία διαμορφώνονται μεταξύ 62 και 133 ευρώ.