Στα 2 δισ. το πλεόνασμα στο 7μηνο

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 15:12

Η υστέρηση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 757 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο, αποτελεί τη μεγαλύτερη «πληγή» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου, ενώ παρά τις επιμέρους αστοχίες στα έσοδα (κυρίως στις επιστροφές φόρου και τις εισπράξεις από νομικά πρόσωπα), τα καθαρά έσοδα τόσο στον τακτικό όσο και τον κρατικό προϋπολογισμό σημειώνουν υπέρβαση.


Στη μεγάλη εικόνα, στο τέλος Ιουλίου το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 2,046 δισ. ευρώ, περίπου 1,1 δισ. ευρώ παραπάνω σε σχέση με το στόχο (929 εκατ. ευρώ) αλλά χαμηλότερο κατά περίπου 1 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή επίδοση (3,024 δισ. ευρώ).
Από τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι οι εισπράξεις από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων τον Ιούλιο (με την εξόφληση της πρώτης δόσης) πήγαν καλά καταγράφοντας υπέρβαση 163 εκατ. ευρώ. Αντίθετα μεγάλη υστέρηση 381 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα έσοδα από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, εξέλιξη την οποία συναρτά το υπουργείο Οικονομικών με την παράταση της προθεσμίας που δόθηκε στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass