Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά

ΣΤΟ ΣΤΌΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 15:33

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, με ταυτόχρονο κυνηγητό των οφειλετών του Δημοσίου, έχει εξαπολύσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου αύξησης των δημοσίων εσόδων και στήριξης του προϋπολογισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, το οποίο καλύπτει 284 επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης και του λιανικού εμπορίου.

Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι για τις εν λόγω περιπτώσεις τα στελέχη της ΑΑΔΕ έχουν σχηματίσει ογκώδεις φακέλους, από τους φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2017 ή του 2016, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν παραβάσεις ειδικού βάρους, όπως η χρήση παράνομου λογισμικού για την απόκρυψη εισοδημάτων. Συνολικά δε για φέτος και μέχρι τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 24.750 έλεγχοι σε όλη την αγορά, ενώ ο γενικός προγραμματισμός της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει συνολικά 60 δράσεις, που πρέπει να επιτευχθούν τόσο σε εισπρακτικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, με στόχο το κυνήγι του «μαύρου χρήματος», τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει από την είσπραξη φορολογικών εσόδων άνω των 49 δισ. ευρώ και τη διενέργεια τουλάχιστον 70.000 επιτόπιων ελέγχων από τους ελεγκτές των ΔΟΥ μέχρι την πραγματοποίηση τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικών «οχλήσεων» σε φορολογούμενους που θα αμελήσουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Επισημαίνεται ότι από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν τουλάχιστον το εβδομήντα τοις εκατό (70%) θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας, ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό των ελέγχων που θα αφορούν καταρχήν υποθέσεις της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass