Ανοιχτές οι τράπεζες για επιχειρηματικά δάνεια

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΒΙΩΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 15:11
Αυξάνουν χρηματοδοτήσεις με πιστή τήρηση κριτηρίων αξιολόγησης Αυξάνουν χρηματοδοτήσεις με πιστή τήρηση κριτηρίων αξιολόγησης

Έμφαση στην περαιτέρω αύξηση των χρηματοδοτήσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις δίνουν οι τράπεζες με βασικό στόχο να συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην εδραίωση των θετικών αναπτυξιακών ρυθμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις τους διοικητικά στελέχη τραπεζών αναφέρονται στο ζήτημα αυτό υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει η ρευστότητα που απαιτείται για την χρηματοδότηση κάθε βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και η κάλυψη των αναγκών των ιδιωτών στο τομέα της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης.

Στο πλαίσιο αυτό όλες οι τράπεζες έχουν ήδη ανακοινώσει την δέσμευση συγκεκριμένων ποσών για την χρηματοδότηση των επιμέρους τομέων της οικονομίας και έχουν δημιουργήσει στα καταστήματα και στην κεντρική διοίκηση τις υποδομές ώστε κάθε αίτημα για χρηματοδότηση να προχωρά με ταχύτητα.

Όπως πάντως επισημάνουν τραπεζικά στελέχη, οι υποψήφιοι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κριτήρια για την χορήγηση δανείων θα τηρούνται με αυστηρότητα, σε σχέση με την εποχή πριν την κρίση, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας γενιάς κόκκινων δανείων. Μεταξύ άλλων, για την χρηματοδότηση και την σωστή αξιολόγηση του πιστοληπτικού προφίλ κάθε υποψήφιου δανειολήπτη, εκτός από τα ανοίγματα που έχει στο τραπεζικό σύστημα και την συνεπή ή όχι αποπληρωμή τους, υπολογίζονται αυστηρά μόνον τα δηλωμένα εισοδήματα, ενώ καθοριστικό ρόλο έχει η ιδία συμμετοχή του πελάτη καθώς και η συνολική σχέση που διατηρεί με την τράπεζα του.

Ενθαρρυντικό στην προσπάθεια αυτή των τραπεζών για αύξηση των χρηματοδοτήσεων είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις παρατηρείται αύξηση της ζήτησης στον τομέα της λιανικής τραπεζικής για πρώτη φορά μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο που επικεντρώνεται στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της στεγαστικής πίστης.

Περισσότερες, εξάλλου, λεπτομέρειες για τις νέες χρηματοδοτήσεις στον τομέα της λιανικής τραπεζικής εκτιμάται ότι θα δοθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας με την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνων των τραπεζών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στις δηλώσεις που θα κάνουν τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα θα δεσμεύονται εκ νέου για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι οικονομικές συνθήκες ευνοούν πλέον μια τέτοια προοπτική.

Αναφορικά με την άλλη μεγάλη πρόκληση των τραπεζών, που είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα υπογραμμίζουν ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα καθώς επιτυγχάνονται οι στόχοι, επισημαίνοντας πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, διότι αυτή η μεγάλη πρόκληση έχει ακόμη συνέχεια και σκληρή προσπάθεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass