Πάνω από το 3% το μέσο επιτόκιο στα στεγαστικά

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 15:18

Πάνω από το 3% σκαρφάλωσε το μέσο επιτόκιο στα νέα στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, φτάνοντας σε υψηλό 4 ετών. Είναι η πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2014 που το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο των νέων στεγαστικών δανείων που χορηγούνται, αναρριχάται πάνω από το «ψυχολογικό» όριο του 3%.

Οι τράπεζες στα νέα δάνεια που χορηγούν αξιολογούν σε υψηλότερα επίπεδα τον πιστωτικό τους κίνδυνο και αυξάνουν τα περιθώρια που προσθέτουν στα ευρωπαϊκά επιτόκια με τα οποία είναι συνδεδεμένα τα δάνειά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των τελικών επιτοκίων με τα οποία χορηγούν δάνεια τους τελευταίους μήνες. Ειδικότερα, το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο στη στεγαστική πίστη έχει αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο από το 2,65% στο 3,05%.

Σημειώνεται ότι χορηγήσεις με σταθερά επιτόκια δεν γίνονται σε αυτή τη φάση, καθώς δεν συμφέρουν του δανειολήπτες, λόγω υψηλότερου κόστους. Τα ποσά πάντως που χορηγούν οι τράπεζες εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα σε μηνιαία βάση και δεν ξεπερνούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα 50 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Ιούλιο χορηγήθηκαν νέα στεγαστικά δάνεια 49 εκατ. ευρώ, 4 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο. Τους πρώτους επτά μήνες του 2018 οι νέες χορηγήσεις διαμορφώθηκαν σε 303 εκατ. ευρώ έναντι 296 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass