«Οι συνταξιούχοι χρειάζονται αυξήσεις και όχι περικοπές»

ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2018 15:43
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστ. Τσούτσας δίνει το στίγμα της μεθαυριανής κινητοποίησης Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστ. Τσούτσας δίνει το στίγμα της μεθαυριανής κινητοποίησης

Στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της ερχόμενης Δευτέρας στη Λάρισα (στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία), η οποία ως γνωστόν γίνεται και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας, θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας. Δίνοντας το στίγμα και τη στόχευση της κινητοποίησης, ο πρόεδρος του συλλόγου Αστέριος Τσούτσας καλεί τα μέλη να πάρουν μέρος δυναμικά στη συγκέντρωση προκειμένου να θέσουν φραγμό στα αντισυνταξιουχικά και αντιασφαλιστικά μέτρα.


Όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Τσούτσας στο στόχαστρο της συγκέντρωσης, που αποτελεί μέρος πανελλήνιου «μαραθώνιου» κινητοποιήσεων, με κατάληξη τη συγκέντρωση της Αθήνας στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και να μπει φραγμός στη λαίλαπα που έρχεται με την κατάργηση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας και τη μείωση του αφορολόγητου».
Αναφερόμενος ειδικά στα αιτήματα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ο πρέδρος ανέφερε πως ζητάμε : Να μην περικοπούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 και να εξαλειφτεί ο νόμος 4387/16. Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα. Ειδικά για τις χήρες, να παρθούν πίσω τα μέτρα, που ουσιαστικά τις αφήνουν χωρίς σύνταξη, όταν είναι κάτω των 50 ετών. Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ πάνω από 20.000 με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο επίδομα των 360 ευρώ. Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ουσιαστικά θα αποτελούν τον «τροχονόμο» της υγείας και οι γιατροί θα στέλνουν σε άλλους γιατρούς τους ασφαλισμένους, δημιουργώντας νέα ταλαιπωρία στους ασθενείς. Οι ΤΟΜΥ έτσι όπως σχεδιάζονται δεν λύνουν προβλήματα στην υγεία, αλλά δημιουργούν περισσότερα». «Επειδή διακυβεύονται πολλά καλούμε όλα τα μέλη μας να λάβουν μέρος δυναμικά στη συγκέντρωση» κατέληξε ο κ. Τσούτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass