Διεκδικούν πίσω τα χαμένα από τις συντάξεις

* ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΤΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 22:22

Να διεκδικήσουν αναδρομικά ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι μετά και την πρόσφατη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε συνταξιούχο, ο οποίος ζητούσε να του καταβληθούν ποσά λόγω των περικοπών του 2012 σε δώρα και συντάξεις. Χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Ν. Λάρισας για να ενημερωθούν και να υποβάλουν αιτήσεις, για τις περικοπές που υπέστησαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας ώστε να μη χαθεί το δικαίωμα της διεκδίκησης των αναδρομικών.

«Καλέσαμε όλα τα μέλη μας να έρθουν για να υποβάλουν αιτήσεις προς τα Ταμεία μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσουμε την τελευταία πενταετία που περικόπηκαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη», σημείωσε ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΤΑ ν. Λάρισας Σωτήρης Σουλούκος για να προσθέσει ότι «στη συνέχεια ο Σύλλογος θα προωθήσει τις αιτήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να μην υπάρξει παραγραφή μέχρι το τέλος του χρόνου. Από εκεί και πέρα θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε τον δικαστικό αγώνα συντονισμένοι και με άλλους συνταξιουχικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα για να διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας περικόπηκαν».

Ο κ. Σουλούκος ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν πάμε στα δικαστήρια, κάνουμε αιτήσεις για να μην υπάρξει παραγραφή, διότι από ένα σημείο και μετά είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης». Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης «από τους συνταξιούχους δεν περισσεύει ούτε 1 ευρώ για να διεκδικήσουν δικαστικά όσα τους περικόπηκαν. Οι 2.700.000 συνταξιούχοι δεν μπορούν να πάνε στα δικαστήρια ούτε να βγουν αποφάσεις. Βγήκαν κάποιες ενδεικτικά και αυτό είναι το κίνητρο της κατάθεσης αίτησης, η πίεση προς την κυβέρνηση για να υπάρξει μια πολιτική απόφαση. Δεν είναι πρωτίστως δικαστικό το ζήτημα, θα εξαντλήσουμε όλοι την υπόλοιπη διαδικασία και αν δούμε ότι υπάρχει, τότε θα μπούμε στη διαδικασία να ζητήσουμε προσφορές γιατί οι συνταξιούχοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε μεμονωμένα».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass