Ζητούν πολιτική απόφαση

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 15:13

Υπόμνημα προς την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο έστειλε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων ν. Λάρισας με αφορμή τις προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων «ονόμασαν την απόφαση ιστορική, εμφάνισαν τον συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα, και καλούν δυόμισι εκατομμύρια συνταξιούχους να τρέχουν για νέες αιτήσεις και αγωγές. Όλα αυτά τη στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, ότι ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση και αυτή η απόφαση όπως και άλλες θετικές αποφάσεις ακολουθούν ένα μακροχρόνιο δικαστικό δρόμο που στο τέλος οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν τις εφαρμόζουν. Αυτό έχει γίνει με την απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου Επικρατείας) του Ιούλη του 2015 που η κυβέρνηση δεν την έχει εφαρμόσει.

Η ΣΕΑ των συνταξιουχικών μας οργανώσεων διεκδικεί όσα μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις, τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, την υγεία, τα δώρα μας, τα πάντα. Είναι πληρωμένα με το αίμα μας και τη δουλειά μας, δεν μας χαρίστηκαν δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση σε κανένα τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Είμαστε σε ένα μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου για όλα τα παραπάνω αλλά και να καταργηθεί ό νόμος 4387/16, που έρχεται να μας ισοπεδώσει.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ του Ιούλη του 2015 και να αποδώσει σε όλους του συνταξιούχους τα δώρα τους και τις διαφορές που προκύπτουν στις συντάξεις.

Επίσης σας καλούμε με παρέμβασή σας να σταματήσετε το αίσχος της εκμετάλλευσης των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη, όπως με την επιστροφή των παρακρατηθέντων από την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης από τις επικουρικές, και να αποδώσετε αυτά που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς να προσφεύγουν σε αιτήσεις, δικαστικές αγωγές και προαπαιτούμενα με πολιτική απόφαση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass