Από την ερχόμενη Πέμπτη οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

ΕΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΦΘΗΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ -ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 15:02

Με προσδοκίες ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα και θα δώσουν μια σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα η περίοδος των  ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων του 2018.

Η φετινή περίοδος για τα εμπορικά καταστήματα των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, όπως και σε όλο το νομό, θα είναι 10ήμερο και όχι 15νθήμερη μιας και ο σύλλογος τις επιπλέον 5 μέρες τις προσθέτει στην περίοδο των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων και συνεπώς θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου μιας και οι ημέρες υπολογίζονται ημερολογιακά και όχι ως εργάσιμες. Στο μεταξύ, ως είθισται, τα καταστήματα την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα είναι ανοικτά.   
Η ΕΣΕΕ, με εγκύκλιό της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των εκπτώσεων και την προσήκουσα διενέργειά τους. Το περιεχόμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
Σύμφωνα με το νόμο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (σ.σ. όπως γίνεται στη Λάρισα).  
Στη διάρκειά τους επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Ως ημέρα έναρξης του είναι η Πέμπτη 1 Νοεμβρίου με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00.ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΙΜΩΝ
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι έμποροι , καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014, «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass