Μικρομεσαίοι: Δεχόμαστε οικονομικό "μπούλινγκ"

ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΑΟ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 22:12

Νέο γύρο κινητοποιήσεων με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη φορολογική διοίκηση του νομού και το ΚΕΑΟ, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς και με στόχο να αναδείξουν την υπερφορολόγηση και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε μείζονα ζητήματα για την επιχειρηματικότητα, προγραμματίζουν τις επόμενες ημέρες οι μικρομεσαίοι της Λάρισας.


Κοινή εκτίμηση των Διοικητικών Συμβουλίων και των αντιπροσώπων των σωματείων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού στη χθεσινή τους σύσκεψη ήταν πως ο δρόμος για την ανάπτυξη για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι ακόμη μακρύς καθώς όπως ειπώθηκε το ΚΕΑΟ έχει αναλάβει να μετατρέψει σε εφιάλτη τις δυσκολίες κάθε αυτοαπασχολούμενου να πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά και οι αδιέξοδες πολιτικές έχουν "πνίξει" την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Κωδικοποιώντας τα αιτήματα των μικρομεσαίων ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Δημ. Παληογιάννης και κάνοντας λόγο για "οικονομικό μπούλινγκ" και για μέγγενη πλειστηριασμών και κατασχέσεων, στάθηκε στην θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και αφορολόγητου ορίου, στην  ενίσχυση θεσμικού πλαισίου για την προστασία της επαγγελματικής στέγης, στο "πάγωμα" και την μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ / ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο και στην καθιέρωση ειδικών εργαλείων για τη χρηματοδότηση επενδυτικών αναγκών της μικρής επιχειρηματικότητας.
Ειδικότερα εμμένοντας στην ανάγκη προώθησης τριών διαρθρωτικών βημάτων για την αναθέρμανση της οικονομίας, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης και της ελλιπούς χρηματοδότησης οι εκπρόσωποι των σωματείων των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών του νομού επικεντρώθηκαν:  
*  Στη θεσμοθέτηση ενός μοναδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ανά επιχείρηση (τουλάχιστον σε μεταβατικό επίπεδο 5 ετών), ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις οικονομικές λειτουργίες της επιχείρησης και του οποίου οι τεχνικές παραμετροποίησης δύνανται να υπόκεινται σε κάποια κριτήρια, όπως ο κύκλος εργασιών, ύψος οφειλών. Μια τέτοια ρύθμιση, θα δώσει ώθηση στις τραπεζικές συναλλαγές και θα υπάρξουν σημαντικές επιστροφές κεφαλαίων μέσα στο τραπεζικό σύστημα.    
*  Στη θέσπιση αφορολόγητου ορίου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς ο χαρακτηρισμός μας ως φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και η εξομοίωσή μας ουσιαστικά με επιχειρήσεις συνιστά προφανώς αντισυνταγματική διάκριση από τους υπόλοιπους φορολογούμενους.
*  Στην προστασία της επαγγελματικής στέγης και των λοιπών παγίων των επιτηδευματιών, ιδιαίτερα όταν αποτελούν μοναδικό μέσο αναπαραγωγής και διατήρησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
* Στη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση χρεών πρώην επαγγελματιών συνταξιούχων που δεν διατηρούν την ιδιότητα του επιχειρηματία, αλλά είχαν λάβει δάνειο και διέκοψαν την δραστηριότητα εντός της κρίσης. Αντίστοιχη  μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τους εγγυητές / συνοφειλέτες επαγγελματίες ή συνταξιούχους.  
* Στο "πάγωμα" των ασφαλιστικών χρεών με παροχή δυνατότητας συνταξιοδότησης και εξαγορά πλασματικού χρόνου στη λήξη του εργασιακού βίου.    
* Στη βελτίωση των κριτηρίων υπαγωγής στη ρύθμισης χρεών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο ισόγειο του Επιμελητηρίου, τα διοικητικά στελέχη και οι αντιπρόσωποι ενημερώθηκαν πως η ΟΕΒΕΛ απέκτησε και νομικό σύμβουλο, την κ. Τάνια Δόκου, πως άμεσα πρόκειται να λειτουργήσει η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και ότι άλλοι 143 κλάδοι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με POS και μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δηλώσουν τον τραπεζικό επαγγελματικό τους λογαριασμό.
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass