Προσλήψεις 2.082 ανέργων σε κέντρα υποδοχής

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ 8ΜΗΝΗ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 15:02

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη 2.082 θέσεων πλήρους απασχόλησης οκτάμηνης διάρκειας σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα αφορά τους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 12 το μεσημέρι.
Οι προσλήψεις θα γίνουν από Δήμους, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εγγεγραμμένους άνεργους του ΟΑΕΔ. Τα κριτήρια μοριοδότησης αφορούν κοινωνικά κριτήρια (ετήσιο εισόδημα, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, αναπηρία ωφελουμένου ή/και γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, δικαιούχοι του ΚΕΑ, ωφελούμενοι που είχαν επιλεγεί και δεν είχαν τοποθετηθεί σε προηγούμενα κοινωφελή προγράμματα). Οι καθαρές απολαβές των ωφελουμένων ανέρχονται στα 425 ευρώ για τους ωφελούμενους μέχρι 25 ετών, ενώ για τους άνω των 25, ανέρχονται στα 495 ευρώ. Οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέλος μετά το πέρας του 8μήνου και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΔ θα μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
- Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
- Μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
- Άνεργοι, ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Οι δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι - μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, υποχρεούνται να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στα ΚΠΑ 2 του ΟΑΕΔ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στο μεταξύ παρατείνεται, μέχρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης», όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass