Νέο πρόγραμμα επιδότησης για πρόσληψη 6.000 πτυχιούχων

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 15:03

 Επιδότηση 50% στον μικτό μισθό, ο οποίος μπορεί να φθάσει έως και τα 1.600 ευρώ προβλέπει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 6.000 νέων πτυχιούχων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης 6.000 άνεργων επιστημόνων, κατόχων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή/και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ηλικίας έως 39 ετών, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.
Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν πρέπει να προέρχονται από τους κλάδους της μεταποίησης - βιομηχανίας, τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τα υλικά κατασκευών καθώς και την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ μπορούν να ενταχθούν και όλες οι υπόλοιπες, υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε ειδικότητες της πληροφορικής.
Όσο για τους άνεργους, βάσει της ΚΥΑ, μπορούν να ενταχθούν ακόμη κι “άνεργοι μιας μέρας”. Και αυτό, γιατί μεταξύ των στόχων του προγράμματος είναι η επιστροφή στην Ελλάδα νέων πτυχιούχων που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Έτσι, δεν προβλέπεται ως ελάχιστη προϋπόθεση, η 3μηνη εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Ορίζεται μόνο ότι οι ωφελούμενοι άνεργοι πρέπει απλώς να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψης του. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο ως εξής:
α. 600 ευρώ μηνιαίως (δηλαδή μισθός 1.200) για κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
β. 700 ευρώ μηνιαίως (δηλαδή μισθός 1.400) για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
γ. 800 ευρώ μηνιαίως (δηλαδή μισθός 1.600) για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών.
Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας. Η επιχορήγηση του κόστους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τον μήνα εντός του οποίου καταβάλλονται, υπολογίζεται ξεχωριστά από την επιχορήγηση του μηνιαίου μισθού του επιχορηγούμενου απασχολούμενου.
Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 15 μήνες. Μετά τη λήξη των 15 μηνών η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει τις ίδιες θέσεις εργασίας για επιπλέον 3 μήνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass