Στη μάχη των προσφορών η αγορά της Λάρισας

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ «BLACK FRIDAY»

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 22:24
Την ευκαιρία για φθηνότερες αγορές στους καταναλωτές και την ελπίδα για αύξηση του τζίρου στους εμπόρους δίνει το 10ήμερο των εκπτώσεων που ξεκινά από αύριο  Την ευκαιρία για φθηνότερες αγορές στους καταναλωτές και την ελπίδα για αύξηση του τζίρου στους εμπόρους δίνει το 10ήμερο των εκπτώσεων που ξεκινά από αύριο

  Με προσδοκίες ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα και θα δώσουν μια σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων ξεκινούν από αύριο στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα η περίοδος των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων.

Η φετινή περίοδος για τα εμπορικά καταστήματα των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, όπως και σε όλο τον νομό, θα είναι 10ήμερο και όχι 15νθήμερη μιας και ο σύλλογος τις επιπλέον 5 μέρες τις προσθέτει στην περίοδο των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων και συνεπώς θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.  
Την εκπτωτική περίοδο θα τη διαδεχθεί λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Νοεμβρίου, η περίφημη «Black Friday», η ημέρα των μεγάλων προσφορών, η οποία μάλιστα φέτος αναμένεται να μετατραπεί μάλλον σε «Black Week» («Μαύρη Εβδομάδα»). Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Πάντως η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας έχει αποφασίσει να προτείνει στα μέλη της να μη λειτουργήσουν την ερχόμενη  Κυριακή.  
Ωστόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με απόφαση της διοίκησής της ως είθισται κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων. "Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία στις 4/11/2018. Καλούμε τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 4 Νοεμβρίου» επισημαίνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Πάντως πριν καλά καλά το λιανεμπόριο στοκάρει με εμπορεύματα της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τις εκπτώσεις του Νοεμβρίου, τόσο για το θεσμοθετημένο ενδιάμεσο δεκαπενθήμερο όσο και για την Black Friday. Τα λιανικά δίκτυα μάλιστα που διαθέτουν φυσική και online παρουσία προετοιμάζονται για εκπτώσεις που θα διαρκέσουν πιθανότατα έως και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.
 Με τα δύο αυτά ορόσημα, ουσιαστικά υπογραμμίζεται μια κατάσταση «μόνιμων προσφορών και εκπτώσεων» στην αγορά, η οποία μοιραία περιορίζει την κερδοφορία.  Πάντως πριν εκπνεύσει ο Οκτώβριος, μεμονωμένες επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης της Λάρισας, έχουν ξεκινήσει εκπτώσεις χωρίς να περιμένουν την επίσημη έναρξή τους, οπότε το πιθανότερο είναι τα εκπτωτικά καρτελάκια να διατηρηθούν ολόκληρο τον Νοέμβριο.
Σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια του 10ημέρου των εκπτώσεων, η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής στις βιτρίνες των καταστημάτων είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους τις παραβαίνουν επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.  
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Στο μεταξύ να θυμίσουμε πως στα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας από την περασμένη Δευτέρα το ωράριο λειτουργίας τους έχει αλλάξει καθώς τέθηκε σε ισχύ το χειμερινό. Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων-μελών του διαμορφώνεται πλέον ως εξής: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. -  9 μ.μ.  ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ 8 π.μ.- 2 μ.μ. τα απογεύματα κλειστά. ΣΑΒΒΑΤΟ  8:30 π.μ.  - 2.30 μ.μ.
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass