Διεθνής προβολή και προώθηση των προϊόντων του ν. Λάρισας

ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ε ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 22:25

Σημαντικές αποφάσεις που αναδεικνύουν την εξωστρεφή δράση του φορέα και κυρίως την προσπάθειά της να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο έλαβε κατά την προχθεσινή συνεδρίασή της η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Επιμελητηρίου άναψε το "πράσινο" για συμμετοχή σε μια σειρά εκθέσεων που προγραμματίζεται να γίνουν φέτος και το 2019, είτε από μόνο του είτε σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας, προσδοκώντας στην αναβάθμιση των εμπορικών επαφών, στη διεύρυνση του φάσματος των επαγγελματικών δραστηριοτήτων  των μελών του και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους. 

Ειδικότερα όπως αποφασίστηκε. το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει:  

* Στην DETROP, την έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας η οποία θα διεξαχθεί 2-4 Μαρτίου 2019

* Στην φετινή Athens International TourismExpo που θα διεξαχθεί 7-9 Δεκεμβρίου, η οποία ως γνωστόν συγκεντρώνει εκθέτες και επισκέπτες από πολλές χώρες στοχεύοντας τόσο στη διεθνή όσο και τουριστική αγορά. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων - μελών στη συγκεκριμένη έκθεση θα γίνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  

* Και στην "London Trade Fair", η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο και στην οποία θα συμμετάσχουν οινοποιεία της περιοχής.

Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρχει εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου τόσο στο Αραβοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27-28 Νοεμβρίου όσο και στις εκλογές του νέου Δ.Σ. της ΕΣΕΕ στις 24-25 Νοεμβρίου.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Επίσης στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου το Επιμελητήριο αποφάσισε να αγοράσει δύο - τρείς υπολογιστές για να καλύψει ανάγκες νηπιαγωγείων του νομού ενώ θα ενθαρρύνει τα μέλη τους να παραχωρήσουν παλιού υπολογιστές σε σχολεία   

ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Να σημειώσουμε τέλος πως στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των εργοδοτών για την εκτίμηση των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες με τη διαδικασία της μετάκλησης, το Επιμελητήριο έστειλε επιστολές στα μέλη του ζητώντας να κοινοποιήσουν μέχρι την Τετάρτη  14/11/2018, τον αριθμό των θέσεων και τις ειδικότητες για εξαρτημένη εργασία, εποχιακή απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης, που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών κατά τα έτη 2019-2020, μαζί  με τη σχετική τεκμηρίωση. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται κάθε δύο έτη, προκειμένου να εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα ορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων για εργασία (εξαρτημένη, εποχιακή, αλιεργάτες και υψηλής ειδίκευσης) που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών, ανά περιφερειακή ενότητα και ειδικότητα απασχόλησης.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass