Ψηφίζεται σήμερα ο νόμος για τα αναδρομικά ενστόλων

ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ 820 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛ. ΤΣΊΠΡΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ - «ΠΕΤΑΜΕ ΨΗΛΑ, ΠΕΤΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ, ΠΕΤΑΜΕ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ» ΤΟΝΙΣΕ Ο Α/ΓΕΑ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 22:08

Την ψήφιση, σήμερα στη Βουλή, του νόμου με τον οποίο οι ένστολοι, όπως επίσης πανεπιστημιακοί και γιατροί, θα λάβουν 820 εκατ. ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας απευθύνοντας χθες βράδυ, χαιρετισμό σε εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους ενστόλους, τόνισε πως "εσείς που υπηρετείτε με σθένος και αυταπάρνηση την πατρίδα, από άκρη σε άκρη της επικράτειας της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της κρίσης υποστήκατε αδικίες σε ό,τι αφορά στις μισθολογικές σας απολαβές".

"Αλλά ούτε μια στιγμή δεν υποστείλατε τη σημαία" πρόσθεσε "ούτε μια στιγμή δεν κάνατε πίσω από το υπέρτατο καθήκον, παρά τις αδικίες αυτές. Και για αυτή σας τη στάση σας χρωστάμε βαθιά ευγνωμοσύνη», «αλλά και την έγνοια μας να είστε από τους πρώτους που με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα επιχειρήσουμε να απαλύνουμε τις πληγές και να αποκαταστήσουμε μέρος των αδικιών αυτών".

Για να ανακοινώσει ότι "το πρώτο βήμα λοιπόν, γίνεται αύριο στη Βουλή. Με ένα σαφή συμβολισμό. Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά την 21η Αυγούστου, μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας, την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας".

"Προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, σε ό,τι αφορά στους ενστόλους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς".

Σχολίασε ότι "είναι επιλογή μας να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις". Πρόσθεσε ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. "Επομένως, πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης".

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι "ζούμε σε μια περίοδο πολλαπλών εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή μας" και πως γι' αυτόν τον λόγο "έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή εδώ και τρία χρόνια, η Ελλάδα να πάψει να είναι παρίας της διεθνούς κοινότητας και παρατηρητής των εξελίξεων". "Και να ανακτήσει", πρόσθεσε, "ξανά το κύρος και τον ρόλο που της αρμόζει, πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, πόλος σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή, πρωτοπόρος δύναμη για τη συνεργασία και τη σταθερότητα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή".

"Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, με αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας". "Δεν παρασύρεται σε διενέξεις. Σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας με τις χώρες που συνορεύει. Δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν απειλείται και από κανέναν", κατέληξε ο κ. Τσίπρας που αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στο κοινωνικό σύνολο.

ΜΗΝΥΜΑ

Προηγήθηκε η ομιλία του Αρχηγού του ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Χρ. Χριστοδούλου, ο οποίος κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας τόνισε ότι η εκδήλωση «με διπλό χαρακτήρα, είναι αφιερωμένη στη δράση των Ακροβατικών Σμηνών από το 1953 μέχρι σήμερα, αλλά και στη διαχρονική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στο κοινωνικό σύνολο, μιας προσφοράς, με σημαντικό αντίκτυπο στη διαφύλαξη της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των συμπολιτών μας».

Για να τονίσει πως «η δεξιοτεχνία και οι πτητικές ικανότητες που επέδειξαν και επιδεικνύουν οι Έλληνες Ιπτάμενοι, καθώς και η πληθώρα διακρίσεων που κέρδισαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 65 ετών, μας γεμίζει περηφάνια για τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της ΠΑ.

 Αυτές όμως οι ικανότητες αποτελούν και τη βάση για την αδιάκοπη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, η οποία αποτελεί τον δεύτερο πυλώνα του φετινού εορτασμού, καλύπτοντας τομείς όπως η αεροπυρόσβεση, οι αεροδιακομιδές ασθενών από δυσπρόσιτες περιοχές, η έρευνα-διάσωση ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο και οι Μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Η ανιδιοτελής, χωρίς όρια προσφορά στον συνάνθρωπο μέσα από καθημερινές αποστολές υπέρ του κοινωνικού συνόλου αποτελεί φωτεινό ορόσημο στην ιστορία του Όπλου. Η πορεία όμως της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς θυσίες στον βωμό του καθήκοντος, όπως έγινε πρόσφατα με την απώλεια των δύο ηρώων αεροπόρων Γ. Μπαλταδώρου και Ν. Βασιλείου.

Θυσίες που επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά ότι τις σελίδες της λαμπρής μας ιστορίας τις έγραψαν άνθρωποι με όραμα, επιμονή, σχέδιο, διορατικότητα και αυταπάρνηση, βάζοντας το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να υπηρετήσουν τα ιδανικά τους.

Είναι πεποίθησή μου ότι ο σημερινός εορτασμός θα καταδείξει ξεκάθαρα τη μαχητική ικανότητα και την κοινωνική προσφορά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, επ’ ωφελεία των Ελλήνων πολιτών. Το μήνυμα που στέλνουμε σε φίλους και εχθρούς είναι απλό: Πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί» κατέληξε ο κ. Χριστοδούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσες βετεράνοι πιλότοι παρέλαβαν αναμνηστικά για να ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Γιώργου Περρή και της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΤΑ Γ. Μπλιούμης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε», Γ. Μιχαλόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass